Χοιρινό με κυδώνια και δαμάσκηνα Υλικά 1½ κιλό χοιρινό χωρίς κόκαλο και κομμέν…


Χοιρινό με κυδώνια και δαμάσκηνα Υλικά 1½ κιλό χοιρινό χωρίς κόκαλο και κομμέν... 1

Χοιρινό με κυδώνια και δαμάσκηνα ?? Υλικά 1½ κιλό χοιρινό χωρίς κόκαλο και κομμένο σε 10 κομμάτια
3 κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες (κυδωνάτα)
30 δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι
το λευκό και τρυφερό μέρος από 1 κιλό πράσα καλά πλυμένα και χοντροκομμένα
500 ml ξηρό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (ή όσο σκόρδο μας αρέσει)
2 φύλλα δάφνης
20 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Διαδικασία Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
Αλατίζουμε το κρέας και το σοτάρουμε για 4 – 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί.
Βγάζουμε το κρέας με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε στην… Περισσότερα



Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *