Χορτόπιτα…


?Χορτόπιτα?
Υλικά
– 1 1/2 κιλό χόρτα γλυκά (διάφορα χόρτα)
– 1 ματσάκι καυκαλήθρες ψιλοκομμένες
– 1 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
– 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
– 1 1/2φλ. λάδι
– 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
– 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
– 4 αυγά χτυπημένα
– 2κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
– 500γρ. φύλλο
– αλάτι
– πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα, τα ζεματάμε, τα στραγγίζουμε και όταν κρυώσουν, τα στύβουμε και τα κόβουμε. Λιώνουμε τη φέτα με ένα πιρούνι. Ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια προσθέτοντας και τα χόρτα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τα βάζουμε σε ένα τρυπητό να κρυώσουν λίγο και τα στραγγίζουμε. Προσθέτουμε το τυρί, τα αυγά (χτυπημένα), τον άνηθο, το μαϊντανό, τις καυκαλήθρες, τα μυρώνια, τη φρυγανιά και αλατοπιπερώνουμε. Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι και στρώνουμε τα μισά φύλλα αλειμμένα με ελαιόλαδο μεταξύ τους. Ρίχνουμε το μείγμα των χορταρικών και από πάνω σκεπάζουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία είναι και αυτά λαδωμένα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Καλή επιτυχία!

Χορτόπιτα... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *