H συνταγή της ημέρας: Λαχανοντολμάδες με κρεμώδη σάλτσα…


H συνταγή της ημέρας: Λαχανοντολμάδες με κρεμώδη σάλτσα

Υλικά?

1 αφράτο λάχανο, 1,5 -2 κιλά
700 γραμμ. κιμά (χοιρινό η μοσχαρίσιο)
3 μέτρια ξερά κρεμμύδια
2 σκ. σκόρδο
1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
2 ντομάτες
½ φλιτζ. ρύζι Καρολίνα
4 φλιτζ. νερό
1 κύβο λαχανικών
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι & πιπέρι
½ φλιτζ. ελαιόλαδο

Για την κρεμώδη σάλτσα?
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Ζωμός από λαχανοντολμάδες
Χυμός από 2 λεμόνια
Αλάτι & πιπέρι
Άνηθος

Διαδικασία?

Βάζετε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσει. Με ένα μαχαίρι κόβετε το κοτσάνι στο λάχανο και το βάζετε στην κατσαρόλα με μεριά του κοτσανιού προς τα κάτω. Όσο ζεματίζονται τα φύλλα, ξεκολλάνε απ το λάχανο. Προσοχή μην τα τραβάτε, ξεκολλούν μόνα τους. Βγάζετε τα φύλλα ένα ένα και τα βάζετε σε ένα ταψί, συνεχίζετε μέχρι να τα κάνετε όλα. Αφήνετε να κρυώσουν καλά. Τα μικρά φύλλα ή τα πολυ χοντρά τα κρατάτε για να τα βάλετε στον πάτο της κατσαρόλας.

Για τους λαχανοντολμάδες: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον κιμά, το τριμμένο κρεμμύδι στον τρίφτη, το πολτοποιημένο σκόρδο, την τριμμένη ντομάτα, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το ρύζι, το μισό ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Ζυμώνετε καλά τα υλικά μας και αφήνετε στην άκρη.

Καλή Σας Όρεξη Και Καλή Επιτυχία ❣️

H συνταγή της ημέρας: Λαχανοντολμάδες με κρεμώδη σάλτσα... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *