Mοσχαράκι λεμονάτο κατσαρόλας με πατάτες ή ρύζι…


Mοσχαράκι λεμονάτο κατσαρόλας με πατάτες ή ρύζι

Υλικα
1 Κιλό μοσχαρίσιο κρέας σε κομμάτια από το μέρος ελιά η ποντίκι
3 Κρεμμύδια
2 Καρότα
2 Δαφνόφυλλα,,
3 μπαχάρι
2 Κουταλιές καλά γεμάτες κορν φλάουρ
Χυμό από δυο λεμονιά η και λιγότερο
Αλάτι ,πιπέρι Ξύδι για το σβήσιμο του φαγητού
1 ποτήρι του κρασιού κρασί ότι έχετε
Λίγο λάδι για το τσιγάρισμα

Εκτέλεση
Βάζουμε πρώτα σκέτο το κρέας στην κατσαρόλα.

Μόλις φύγουν τα υγρά του το σβήνουμε με το ξύδι,μετά ρίχνουμε το λάδι τα κρεμμύδια τα καρότα σε ροδέλες και τσιγαρίζουμε.

Σβήνουμε με ένα ποτήρι σχεδόν γεμάτο κρασί , ρίχνουμε αλάτι πιπέρι τα δαφνόφυλλα τα μπαχάρια νερό και σκεπάζουμε.

Τελος όταν είναι έτοιμο και μένει το ανάλογο νερό του μέσα διαλύουμε τις δυο κουταλιές κορν-φλάουρ και τις ανακατεύουμε με το χυμό από τα δυο λεμόνια και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα

Δεν ανακατεύουμε κουνάμε την κατσαρόλα ,πήζει κατευθείαν και σερβίρουμε με ρύζι η πατάτες τηγανιτές

Φτιάχνουμε αυτό το φαγητό στην χύτρα για 45 λεπτά

Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Mοσχαράκι λεμονάτο κατσαρόλας με πατάτες ή ρύζι... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *