Λικέρ κανέλλας της Βασούλας,ετσι το ονόμασα με βάση το κρασί….


Λικέρ κανέλλας της Βασούλας,ετσι το ονόμασα με βάση το κρασί.
Φτιάξτε το φίλοι μου και θα με θυμηθείτε,υπέροχη γεύση,τέλειο χρώμα!!??
Οι περισσότεροι έχουν την συνταγή,αλλά σας την ξαναβάζω για τα νεα μέλη.
Συνταγή
1λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί
500γρ.ζάχαρη
3 ξυλάκια κανέλλας
6-8 καρφακια γαρύφαλλο
2-3κόκκους μπαχαρι
2 μικρά φύλλα αρμπαροριζα(εαν έχετε)
Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε μια κατσαρόλα.Μόλις αρχίζει να βράζει,χαμηλώνουμε στην πιο μικρή θερμοκρασία,ξαφριζουμε λίγο τον αφρό και το αφήνουμε για 15 λεπτά.Μετά αφαιρούμε απο την εστία,σκεπάζουμε με το καπάκι και το ξεχνάμε για 24ώρες,να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματα τους.Την επόμενη μέρα,σουρώνουμε και αποθηκεύουμε σε γυάλινα μπουκάλια.
καλή απόλαυση!!

Βάσω Γεροδήμου-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Λικέρ κανέλλας της Βασούλας,ετσι το ονόμασα με βάση το κρασί.... 1
Λικέρ κανέλλας της Βασούλας,ετσι το ονόμασα με βάση το κρασί.... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *