ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ, Η ΖΩΗ ΩΣ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ: Διάλεξη της MARTA SILVIA DIOS SANZ

Κατεβάστε και μοιραστείτε τη φωτογραφία του άρθρου

ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ, Η ΖΩΗ ΩΣ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ: Διάλεξη της MARTA SILVIA DIOS SANZ 1
“Τρέλα μπορεί να είναι το να εγκαταλείπουμε τα όνειρά μας […] Και η μεγαλύτερη τρέλα απ’ όλες, να βλέπεις τη ζωή όπως είναι και όχι όπως θα έπρεπε να είναι […]
Να αλλάξεις τον κόσμο φίλε μου, Σάντσο, δεν είναι τρέλα, ούτε ουτοπία. Είναι δικαιοσύνη!” (Δον Κιχώτης, Μιγκέλ ντε Θερβάντες)

«Μέσα από αυτό το αριστουργηματικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, όχι μόνο προαναγγέλλονται τα κυριότερα χαρακτηριστικά του μοντέρνου μυθιστορήματος, αλλά και τίθενται τα μεγάλα υπαρξιακά ερωτήματα της ζωής. Ο οικουμενικός χαρακτήρας του Δον Κιχώτη εξακολουθεί να συγκινεί και να μαγεύει τους ανθρώπους, ελπιδοφόρο σημάδι σε μια εποχή όπου ο καθένας υφίσταται βομβαρδισμό του νου με εικόνες που έχουν δημιουργήσει μια πλασματική πραγματικότητα, διαμετρικά αντίθετη με εκείνη του ήρωα του Θερβάντες.»

(“Δον Κιχώτης, η ζωή ως μεταφυσική εμπειρία”, απόσπασμα της διάλεξης της Marta Silvia Dios Sanz)
https://www.youtube.com/watch?v=G0UKlsdSC8Y&list=PLDBEWtN7P3yS5W4z4azlWTmHm6vp1gcTt&ab_channel=H%CE%A6%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%AF%CE%B1%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%86%CE%B5%CE%B9


Πηγή

Download and Share the Image
  • Γράψτε ένα σχόλιο. Λάβετε υπόψη ότι όλα τα σχόλια είναι ελεύθερα και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί. Ας κάνουμε μια προσωπική και ουσιαστική συζήτηση.