Εξαιτίας της γεωγραφικής τους θέσης τα Δωδεκάνησα δέχθηκαν στην ιστορία τους συν…


Εξαιτίας της γεωγραφικής τους θέσης τα Δωδεκάνησα δέχθηκαν στην ιστορία τους συνεχείς επιδρομές, μέχρι την ενσωμάτωση τους με τη μητέρα Ελλάδα. Η τελετή παράδοσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα από τις βρετανικές αρχές έγινε στις 31 Μαρτίου 1947 στη Ρόδο, μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα. Η επίσημη όμως τελετή ενσωμάτωσης τους έγινε στις 7 Μαρτίου 1948. Σήμερα λοιπόν γιορτάζουμε αυτή την επίσημη ενσωμάτωση.

Στους Αρκιούς, παρέλασαν όπως κάθε χρόνο ο μοναδικός μαθητής του δημοτικού σχολείου Αρκιών Χρήστος, συντροφιά με τη δασκάλα του και τους λιγοστούς κατοίκους του νησιού. Στέλνοντας σε όλη την Ελλάδα μηνύματα υπερηφάνειας και αισιοδοξίας.

«Είμαστε γεμάτοι υπερηφάνεια. Παρελάσαμε και εορτάσαμε με ποιήματα και τραγούδια, μαζί με τους συντοπίτες μας και παρουσία του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Πάτμου, κ. Δημήτρη Κάβουρα. Περάσαμε αισιόδοξα μηνύματα στους κατοίκους για το μέλλον των νησιών μας, χωρίς ίχνος κατήφειας, για τους χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε με τους γείτονες». Μας λέει η Δασκάλα των Αρκιών, Μαρία Τσιαλέρα.

#φιλότιμο #philotimo

Εξαιτίας της γεωγραφικής τους θέσης τα Δωδεκάνησα δέχθηκαν στην ιστορία τους συν... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *