Η Ελευθερία Βύζα είναι η δασκάλα που μεταμόρφωσε την κοινοτική αίθουσα στο Μαθρά…


Η Ελευθερία Βύζα είναι η δασκάλα που μεταμόρφωσε την κοινοτική αίθουσα στο Μαθράκι σε σχολική.

Η Ελευθερία μαζί με την πολύτιμη βοήθεια του προέδρου και του συζύγου της, χωρίσανε τη μεγάλη κοινοτική αίθουσα με φυσικό διαχωριστικό, κάποιες βιβλιοθήκες και προχώρησαν στη διαμόρφωση της μισής αίθουσας σαν σχολείο. «Μεταφέραμε ότι υπήρχε στο χώρο μαζί με τον άνδρα μου και τον πρόεδρο, Ιωάννη Αργυρό. Δεν είχε γίνει καμία προετοιμασία νωρίτερα, διότι οι κάτοικοι πίστευαν ότι δε θα έρθει δασκάλα. Πίστευαν ότι δε θα βρεθεί άνθρωπος να διδάξει κι ότι το σχολείο δε θα ανοίξει. Μου έχουν πει χαρακτηρίστηκα πάρα πολλές φορές. «Εμείς δεν πιστεύαμε ότι θα έρθει άνθρωπος στο Μαθράκι να κάνει μάθημα…».

Στη συνέχεια καθαρίσαμε και στήσαμε σιγά σιγά την αίθουσα. Αγόρασα κάποια πράγματα από βιβλιοπωλείο, κι όταν μπήκαν και τα χρήματα κάναμε παραγγελίες. Αλλά είχα τον σύζυγο μου που με βοήθησε να μεταφέρουμε τα πράγματα από το καράβι και να τα στήσουμε. Αν ήμουν μόνη μου θα είχα δυσκολευτεί πάρα πολύ… Ευτυχώς αντιλήφθηκα αμέσως ότι δεν πρόκειται να πάμε στο κανονικό σχολείο σε ένα μήνα, γι’ αυτό και πρωταρχικό μου μέλημα ήταν να διαμορφώσω την αίθουσα και να πάρω ότι θα ήταν απαραίτητο για να κάνω καλύτερο μάθημα στο μικρό μου μαθητή».

via www.humanstories.gr

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO, για να μας υπενθυμίσει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο δάσκαλος μέσα στην κοινωνία.

#φιλότιμο #Philotimo

Η Ελευθερία Βύζα είναι η δασκάλα που μεταμόρφωσε την κοινοτική αίθουσα στο Μαθρά... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *