Οι αξιες μας…


Οι αξιες μας
Ακόμα και σήμερα, λέγοντας ανδρεία εννοούμε τη δύναμη, το θάρρος, το σφρίγος, την αποφασιστικότητα, την τόλμη. Κι επιπλέον το να είναι κανείς υγιής.

Η δύναμη που μας ενδιαφέρει δεν περιορίζεται στο φυσικό σώμα. Πρόκειται για μια άλλη, πιο πλατιά δύναμη, που μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε τα συναισθήματα και τις ιδέες μας με χρήσιμο και αποτελεσματικό τρόπο για μας και τους άλλους. Είναι η δύναμη μιας εσωτερικής στήλης, που στηρίζει όλη την ανθρώπινη δομή.

Το θάρρος είναι το εσωτερικό αίσθημα σιγουριάς, που μας οδηγεί να δράσουμε σε όλους τους τομείς της ζωής. Μας βοηθά να διορθώνουμε όταν λαθεύουμε και να προχωράμε εμπρός, αφού έχουμε διορθώσει τα λάθη. Θάρρος είναι να μην εξαρτόμαστε από εξωτερικούς παράγοντες, από τη συνεχή ανάγκη να μας θαυμάζουν και να μας χειροκροτούν. Είναι να δίνουμε πίστωση στη δική μας συνείδηση, εκπαιδευμένη και ανεπτυγμένη.

Το σφρίγος είναι ενέργεια. Η ανδρεία, για να είναι αληθινή, απαιτεί πολλή ενέργεια από κάθε άποψη. Γιατί η αληθινή ανδρεία δεν είναι η παρόρμηση μιας ειδικής στιγμής, αλλά αυτή που διαρκεί όλη τη ζωή. Είναι μια συνεχόμενη δράση.

Η αποφασιστικότητα είναι η ικανότητα να λύνουμε τα προβλήματα με ενέργειες που οδηγούν σε ένα καλό, τελικό και άμεσο αποτέλεσμα.

Τόλμη είναι η ανδρεία στην αντιμετώπιση των δυσκολιών. Είναι κουράγιο μπροστά στον κίνδυνο.

Το να είμαστε υγιείς σημαίνει, όπως είπαμε και για τη δύναμη, να έχουμε μια υγεία που προχωράει πιο πέρα από αυτήν του φυσικού σώματος, γιατί μια υγιής ισορροπία απαιτεί να είναι επίσης σε καλή κατάσταση ο ψυχισμός και ο νους μας. Όλα αυτά θέλουν ανδρεία, είτε για να διατηρήσουμε την υγεία είτε για να την ανακτήσουμε

Δειτε αρθρα απο την κατηγορια ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ εδω:
https://philosophyreturns.gr/category/filosofia-stin-praksi/aytognosia/

Οι αξιες μας... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *