Χάρτης με το πότε η Ευρώπη αλλάζει την ώρα…


🌍 Χάρτης με το πότε η Ευρώπη αλλάζει την ώρα
☀️ Ξημέρωσε δύσκολη μέρα για τους sun people!
💪 Κουράγιο παιδιά υγ. τσεκ στα σχόλια μερικές πληροφορίες για την αλλαγή ώρας

Χάρτης με το πότε η Ευρώπη αλλάζει την ώρα... 1

Δες περισσότερα στο geografikoi.gr


Ακολούθησε στα social: ΓεωΓΡΑΦΙΚΟΙ


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

5 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Για μένα που δεν είμαι καθόλου sun lover, ξημέρωσε η ωραιότερη μέρα!!!!!!!😁😁😁 Επιτέλους!!!!!!!!!!😄

  2. οι sun lovers που φεύγουν από το σπίτι πολύ πρωί θα περνάνε καλύτερα τώρα…

  3. Τον Χειμώνα η θερινή δε θα παλεύεται. Θα τρώμε πολύ κρύο όσοι δουλεύουμε το πρωί. Καλύτερα να μείνει η κανονική.

  4. Στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ε.Ε. φέρνουμε τον δείκτη μια ώρα πίσω τον Οκτώβριο και μια ώρα μπροστά τον Μάρτιο, στην τελευταία Κυριακή των δύο αυτών μηνών. Η πρακτική αυτή ξεκίνησε για τη χώρα μας, όπως και για την υπόλοιπη Ευρώπη, το 1975. Το 1784, ο Βενιαμίν Φραγκλίνος σε άρθρο του σε γαλλική εφημερίδα πρότεινε οι άνθρωποι να ξυπνούν μία ώρα νωρίτερα.

    Οι έρευνες που έγιναν κυρίως στις Η.Π.Α επιβεβαίωσαν τη θεωρία του Φραγκλίνου και έδειξαν ότι έτσι εξοικονομείται μεγάλο ποσοστό ενέργειας… Χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από 100 χρόνια για να εφαρμοστεί η πρόταση του Φραγκλίνου.

    Το 1905, ο Γουίλιαμ Γίλετ εγκαινίασε τον όρο θερινή ώρα, γνωστή και ως Daylight Saving Time και πρότεινε για 6 μήνες, από τον Απρίλιο έως και τον Σεπτέμβριο, οι άνθρωποι να ρυθμίζουν το ρολόι τους ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ(!) 20 λεπτά αργότερα.

    Η πρώτη φορά που το ρολόι πήγε 60 λεπτά μπροστά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ήταν στη Γερμανία το 1916, όταν μαινόταν ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Ο λόγος ήταν για να εξοικονομήσουν περισσότερη ενέργεια και να εκμεταλλευτούν το φως του ήλιου.

    ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ; 😲
    «Η αλλαγή της ώρας πρέπει να καταργηθεί», δήλωσε το 2018 πρώτος, ο τότε επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά από μια σχετική διαδικτυακή έρευνα σε ολόκληρη την ΕΕ. Το 84% όσων πήραν μέρος είχε συμφωνήσει με το τέλος αυτής της πρακτικής.

    ethnos.gr