Χειροποίητο φύλλο από έναν από τους τελευταίους ζαχαροπλάστες της Ελλάδας


Χειροποίητο φύλλο από έναν από τους τελευταίους ζαχαροπλάστες της Ελλάδας 1
🟠 To viral βίντεο του Business Insider για τον 86χρονο Γιώργο Χατζηπαράσκο που φτιάχνει χειροποίητα φύλλα μπουγάτσας με μοναδικούς του υπαλλήλους τη σύζυγό του Κατερίνα και τον γιο του Παρασκευά.

🟠 Το 1960 ο Χατζηπαράσκος άνοιξε το φούρνο του στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Ενώ πολλά άλλα μικρά οικογενειακά αρτοποιεία έκλεισαν μετά την εμφάνιση φθηνότερων τρόπων μαζικής παραγωγής αγαθών, ο Χατζηπαράσκος αποφάσισε να αναδείξει το αρτοποιείο του ως τουριστικό αξιοθέατο για τον μεγάλο αριθμό ταξιδιωτών που επισκέπτονται την Ελλάδα κάθε χρόνο.

🟠 Άνοιξε λοιπόν τις πόρτες στους λάτρεις των γλυκών από όλο τον κόσμο, προκειμένου να γνωρίσουν τον παραδοσιακό τρόπο ζαχαροπλαστικής. Στο παρελθόν πολλά εστιατόρια και ξενοδοχεία αγοράζαν μεγάλες ποσότητες χειροποίητου φύλλου για να συμπεριλάβουν στα μενού τους. Σήμερα, λόγο ταχύτητας και κόστους αγοράζουν φύλλο που παράγεται στο εργοστάσιο.

🤩 Παιδιά είναι 86 και θέλει κόπο και θέληση αυτό που κάνει. Δείτε τον απίθανο κ. Γιώργο στο βίντεο. Όσοι τύχει να περάσετε από Ρέθυμνο περάστε να τον δείτε.

Για την ιστορία του θέματος: H μπουγάτσα φαίνεται να προέρχεται από την Κωνσταντινούπολη, πριν την άλωση της. Όταν διαδόθηκε στην Ελλάδα μετά το 1922, λίγοι ήταν αυτοί που πηγαίναν στα μαγαζιά για φάνε. Γιατί; Επειδή όταν ο κόσμος έβλεπε τον σύζυγο μιας κυρίας να τρώει μπουγάτσα απέξω κατέληγε στο συμπέρασμα ότι η γυναίκα του δεν είναι καλή νοικοκυρά! 😮

Πηγή: Business Insider

#οιανθρωποικαιημουσικηειναιπολυκουλ


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *