Γιατί ο επιστημονικός αλφαβητισμός είναι σημαντικός για όλους. Δεν χρειάζεται να…


Γιατί ο επιστημονικός αλφαβητισμός είναι σημαντικός για όλους. Δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας για να γίνεις επιστημονικά εγγράμματος.

Η επιστήμη είναι ένας τρόπος σκέψης, ένας τρόπος να βλέπεις τον κόσμο και να τον κατανοείς όπως είναι. Ο επιστημονικός αλφαβητισμός είναι εξίσου σημαντικός για τους ανθρώπους οποιουδήποτε έθνους με την πολιτική ή την οικονομία που έχει.
Ο επιστημονικός γραμματισμός είναι η γνώση της επιστήμης, καθώς και το επιστημονικό πλαίσιο μέσω του οποίου οι άνθρωποι λαμβάνουν αποφάσεις με βάση γεγονότα, έρευνα και γνώση και όχι με βάση τις απόψεις ή τις φήμες. Ο επιστημονικός αλφαβητισμός είναι εξίσου σημαντικός για τον γενικό πληθυσμό όσο και για τους επιστήμονες, όχι μόνο για τη δυνατότητα λήψης ορθολογικών και τεκμηριωμένων αποφάσεων αλλά και για τη συμμετοχή σε πολιτιστικές και αστικές υποθέσεις και για την οικονομική παραγωγικότητα της χώρας.
Γιατί είναι σημαντικό να είσαι επιστημονικά εγγράμματος; Οι επιστημονικές ανακαλύψεις και εξελίξεις ανοίγουν ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων σε τομείς όπως η εξερεύνηση του διαστήματος, οι τεχνολογίες υγείας και γονιδίων, ο σχεδιασμός και η κατασκευή, η επικοινωνία, οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας και οι μεταφορές, για να αναφέρουμε μόνο μερικές. Μπορούμε να δούμε την επιστήμη του σήμερα και να προβλέψουμε τρόπο με τον οποίο η επιστήμη θα διαμορφώσει και θα κατευθύνει το μέλλον της ανθρωπότητας.

ΠΗΓΗ:

Γιατί ο επιστημονικός αλφαβητισμός είναι σημαντικός για όλους. Δεν χρειάζεται να... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *