Η άηχη κραυγή. “Τι να την κάνω την φήμη παιδί μου όταν χάνω αυτά που αγάπησα; Δε…


Η άηχη κραυγή. “Τι να την κάνω την φήμη παιδί μου όταν χάνω αυτά που αγάπησα; Δεν μου χρειάζεται”.

Εύβοια: Η 81χρονη μιλά για την σπαρακτική φωτογραφία που έκανε τον γύρο του κόσμου. Η ιστορία πίσω από την εικόνα της κυρίας Παναγιώτας που σφράγισε την τραγωδία στην Εύβοια.

«Θόλωσε το μυαλό μου. Γι’ αυτό φώναζα για να με ακούσουν. Φώναζα απελπισμένη και από την υπέρταση έπεσα κάτω και ήρθε η Αστυνομία και με πήγε στο Κέντρο Υγείας. Είμαι απογοητευμένη γιατί καίγεται ακόμα όλη η Εύβοια. Τον αγαπάω τον τόπο, είναι καλοί άνθρωποι και τα συναισθήματά μου είναι απέραντα», είπε, εξηγώντας πως δεν είναι ντόπια αλλά ζει εκεί τα τελευταία 34 χρόνια.

«Την ελπίδα πάντα την έχουμε. Χαμόγελο δε μπορούμε να έχουμε. Γιατί όταν βλέπεις αυτά, πώς να ‘χεις το χαμόγελο; Ενώ την ελπίδα την έχουμε…», πρόσθεσε με φωνή που τρέμει.

Όσο για την φωτογραφία της που έγινε viral, λέει: «Δε με ενδιαφέρει αυτό το πράγμα. Με ενδιαφέρει να σηκωνόμουν μια μέρα και να τα έβλεπα όλα όπως τα ήξερα. Δεν ήθελα προβολή. Τι να την κάνω; Με ενδιαφέρει να δείξουν ενδιαφέρον για τον τόπο… Όλη η Εύβοια έχει καεί».

{Κραυγή είναι το δημοφιλές όνομα που δίνεται σε μια σύνθεση που δημιούργησε ο Νορβηγός εξπρεσιονιστής καλλιτέχνης Έντβαρτ Μουνκ το 1893. Ο αρχικός γερμανικός τίτλος που έδωσε ο Μουνκ στο έργο του ήταν Der Schrei der Natur (Η Κραυγή της Φύσης) και ο νορβηγικός τίτλος είναι Skrik (Shriek). Το αγωνιώδες πρόσωπο του πίνακα έχει γίνει μια από τις πιο εμβληματικές εικόνες της τέχνης, που θεωρείται ότι συμβολίζει το άγχος της ανθρώπινης κατάστασης}.

via Efie Christakou
Το σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου

#φιλότιμο #philotimo

Η άηχη κραυγή. "Τι να την κάνω την φήμη παιδί μου όταν χάνω αυτά που αγάπησα; Δε... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *