Η Γιαπωνέζα Kane Tanaka, η οποία τότε (2021) ήταν ο γηραιότερος άνθρωπος εν ζωή στη Γη.


Σε περσινή ανάρτησή μας ( σχετικά με το πόσο μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος υπό προϋποθέσεις, είχαμε αναφερθεί στην Γιαπωνέζα Kane Tanaka, η οποία τότε (2021) ήταν ο γηραιότερος άνθρωπος εν ζωή στη Γη. Στις 25/4 ανακοινώθηκε ο θάνατός της (ο οποίος επήλθε στις 19/4), σε ηλικία 119 ετών και 107 ημερών. Έτσι έγινε ο μακροβιότερος άνθρωπος που έζησε ποτέ μέχρι σήμερα στην Ιαπωνία και ο δεύτερος μακροβιότερος στον πλανήτη (πίσω μόνο από την Jeanne Calment η οποία έζησε 122 έτη και 164 ημέρες).

Ήταν παντρεμένη 71 χρόνια με τον σύζυγό της να πεθαίνει στα 90 του χρόνια, το 1993. Παρόλο που έκανε εγχείρηση για καρκίνο στο πάγκρεας (στα 45 της) και για καρκίνο του παχέος εντέρου (στα 103 της…) όλα πήγαν καλά και η γενικότερη υγεία της, μέχρι και το θάνατό της, ήταν εξαιρετική (κάτι που αποτελεί κοινό χαρακτηριστικό για τους ανθρώπους που ξεπερνούν τα 100 έτη). Έδειξε ανθεκτικότητα που εξέπληξε τους γιατρούς λέγοντας: «θέλω να πιω μπύρα», μετά την επέμβασή της στα 103 της.

Μάλιστα, θα συμμετείχε και στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκυο το 2020, όμως η πανδημία άλλαξε αυτά τα σχέδια. Απασχολούσε διαρκώς το μυαλό της, λύνοντας μαθηματικούς γρίφους, παίζοντας επιτραπέζια στρατηγικής, κάνοντας καλλιγραφία, ενώ απολάμβανε έστω και μικρούς περιπάτους, στην κλινική που ζούσε από το 2018 μέχρι το τέλος της ζωής της. Είχε 5 παιδιά, εκ των οποίων ζει μόνο ο δεύτερος γιος της, ο οποίος μάλιστα έγραψε και βιβλίο, μερικά χρόνια πριν, για τη ζωή της, με τίτλο “In Good and Bad Times”. Αφήνει πίσω της 5 εγγόνια και 8 δισέγγονα.

Η Γιαπωνέζα Kane Tanaka, η οποία τότε (2021) ήταν ο γηραιότερος άνθρωπος εν ζωή στη Γη. 1

Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *