Η μωβ τσούχτρα


Η μωβ τσούχτρα είναι φέτος κάτι που ίσως αντιμετωπίσουμε και πρέπει να ξέρουμε κάποιες πρώτες βοήθειες γιατι μπορεί να εξελιχθεί σε επικίνδυνο το τσίμπημα της . Οι πρώτες βοήθειες ΠΡΟΣΟΧΗ δεν είναι ίδιες με τις άλλες μέδουσες που γνωρίζουμε…Ειδική αναφορά βέβαια κάνουν οι ειδικοί στην περιποίηση του τσιμπήματος στα παιδιά που είναι ιδιαιτερα ευάλωτα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που παίζουν ανέμελα στη θάλασσα.
Ο Γεώργιος Ζαραφωνίτης, δερματολόγος – αφροδισιολόγος, μίλώντας στην ΕΡΤ για το θέμα και έδωσε οδηγίες για την αντιμετώπιση του τσιμπήματος.
«Με το που θα βγει ο λουόμενος έξω πρέπει να δουμε αν έχει κολλημένα πλοκάμια πάνω του και να τα απομακρύνουμε με θαλασσινό νερό. Τοπικά θα πρέπει να τοποθετηθεί πάγος ΧΩΡΙΣ τρίψιμο ή παγωμένο αναψυκτικό ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ με ένα πανί. η μια σακκούλα Θα μπορούσε να βοηθήσει μια κρέμα κορτιζονούχα ή αντισταμινική, ενώ αυτό που έχουμε δει ότι βοηθάει τοπικά είναι ένα ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΣΟΔΑΣ σόδας ανακατεμένη με θΑΛΑΣΣΙΝΟ και όχι γλυκό νερό. Οι παλιές μέθοδοι με ξίδι και αμμωνία ΔΕΝ βοηθούν» εξηγεί ο κ. Ζαραφωνίτης και σημειώνει ότι εάν τυχόν εμφανιστούν δύσπνοια, χαμηλή πίεση, εμετός ταχυκαρδία , θα πρέπει να αναζητήσουμε τη βοήθεια γιατρού ή φαρμακοποιού.

Η μωβ τσούχτρα 1


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *