ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ…


ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η Καρμελίτα είναι ένα μικρόσωμο ημίαιμο που μας χάρισε ένας γνωστός πριν 2 χρόνια. Τη βρήκε στα σκουπίδια.

Η Καρμελίτα μοιάζει με αυτούς τους ανθρώπους που είναι πολύτιμοι, ξεχωριστοί χωρίς να το φωνάζουν ή να το διεκδικούν.

Μου το επιβεβαίωσε ένα απόγευμα, περίπου πριν ένα μήνα, όταν κατεβήκαμε μαζί στο υπόγειο του σπιτιού μας και ανάμεσα στα στοιβαγμένα παλιά έπιπλα «ανακάλυψε» 4 νεογέννητα γατάκια. Υποθέσαμε ότι η μαμά γάτα είχε μπει από το παράθυρο, τα είχε γεννήσει και καθώς έκανε κρύο και το παράθυρο έκλεισε, έμεινε απ’έξω χωρίς τα γατάκια της.

Με την Καρμελίτα κοιταχτήκαμε στα μάτια και συνεννοηθήκαμε χωρίς πολλά λόγια. «Θα με βοηθήσεις» της είπα και τα’ ανεβάσαμε στο σπίτι. Τα έβαλα στο μαξιλάρι της, ξάπλωσε και τα πήρε αγκαλιά. Χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς δισταγμό. Τα μωρά άρχισαν να θηλάζουν ευτυχισμένα στη ζεστή αγκαλιά της. Η δοτική και απλόχερη φύση έδειξε για άλλη μία φορά το δρόμο.

Οι μέρες πέρασαν και η Καρμελίτα συνεπής και απόλυτα δοσμένη στο ρόλο της κατέβασε γάλα (προσφορά και ζήτηση το λένε κάποιοι…το θαύμα της φύσης το λέω εγώ), τα πλένει σχολαστικά μετά από κάθε γεύμα, ξεπέρασε την υψοφοβία της και έμαθε να ανεβαίνει την εσωτερική σκάλα του σπιτιού μας για να μπορεί να πηγαίνει στα «μωρά» της μετά τη βόλτα της.

Πλέον τα γατάκια μας έχουν αρχίσει τα παιχνίδια, τρώνε ξηρά τροφή και κάνουν την ανάγκη τους στο χώμα χωρίς να λερώνουν. Παρόλο που τα τέσσερα παιδιά μου θέλουν πάρα πολύ να τα κρατήσουμε, η μαμά νιώθει ότι αυτά τα γατάκια, μεγαλωμένα με πολλή αγάπη, θα μπορούσαν να «φτιάξουν» πια τη δική τους οικογένεια και να μοιραστούν τη θετική τους ενέργεια και με άλλους ανθρώπους. Σημειώστε ότι τα γατάκια έχουν μεγαλώσει μέσα στο σπίτι και θα μπορούσαν άνετα να ενταχθούν και σε οικογένεια που δεν έχει κήπο. Το μόνο που χρειάζονται είναι αγάπη και θαλπωρή.
Βρισκόμαστε στην περιοχή της Βούλας.

#φιλότιμο #philotimo

ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *