Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη διανομή φαγητού όταν ήμουν περίπου 16 ετών. Σταμάτη…


Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη διανομή φαγητού όταν ήμουν περίπου 16 ετών. Σταμάτησα στην πορεία καθώς εργαζόμουν ως μάγειρας, αλλά στην καραντίνα άρχισα πάλι. Επειδή πια ασφαλιζόμαστε και πληρωνόμαστε σταθερά με τέσσερα ευρώ την ώρα, «βρέξει χιονίσει» πρέπει να δουλέψουμε. Έχει τύχει να ρίχνει καρεκλοπόδαρα και αντί ο υπεύθυνος να διακόψει τις παραγγελίες, έχει την απαίτηση να εργαστείς κανονικά. Και να χτυπήσεις δηλαδή, δεν υπάρχει πρόβλημα… Το λάθος ξεκινάει από τον μαγαζάτορα, γιατί υπάρχει η νοοτροπία του ‘80- ‘90, ότι ο πελάτης έχει πάντα δίκιο κι ότι αφού πληρώνει, θα πρέπει να δουλέψεις υπό τις όποιες συνθήκες. Η σωματική σου ακεραιότητα τοποθετείται σε δεύτερη μοίρα. Όταν ήμουν 16, δούλευα σε ένα café στα Πατήσια. Μου «μένει» λοιπόν μια μέρα το μηχανάκι και παίρνω τον πατέρα μου τηλέφωνο που είναι συνάδελφος, έπρεπε κι αυτός να δουλέψει, οπότε λέω στο αφεντικό, δεν ξέρω τι να κάνω, δεν έχω μηχανάκι. Ο τύπος τα έβαλε με τον πατέρα μου, επειδή δούλευε ο ίδιος αντί να αφήσει το παιδί του να δουλέψει. Πιαστήκαμε στα χέρια. Εκεί εννοείται πως πληρωνόμουν «μαύρα» και ένα ποσοστό απ’ τα tips τα έβαζε στην τσέπη του.

Μου έχει φύγει η κούτα πόσες φορές πίσω απ’ τη μηχανή. Αν χαλάσει, οι υπεύθυνοι, δεν δίνουν σημασία. Σου λένε απλά πρόσεχε μην χτυπήσεις κάποιον. Πηγαίνει καλά πάντως το «μπουρμπούρι», αφήνει από κάτι ο περισσότερος κόσμος. Και δέκα λεπτά να σου δώσει πια, «του φιλάς τα χέρια». Προχθές, μόλις είχε ξεκινήσει ο χιονιάς, ένας φίλος από ένα café πήγε κανονικά μία παραγγελία και ετοιμαζόταν να πάει και την επόμενη. Από έναν άλλον συνάδελφο έμαθα ότι έγινε τροχαίο στην Παπάγου, ο διανομέας πήγαινε με 30 χλμ, έπεσε κάτω, έσπασε το μηχανάκι του. Ευτυχώς εκείνος ήταν καλά. Την ευθύνη όμως για να επισκευαστεί το μηχανάκι την έχει ο ίδιος. Για ‘μένα πάνω απ’ όλα πρέπει να είσαι άνθρωπος, ως επιχειρηματίας να προσέχεις το προσωπικό σου. Τώρα έχουμε τον covid, σου απαγορεύουν το ένα και το άλλο, ναι ρε φίλε, απαγόρευσε όμως και το delivery όταν βλέπεις ότι γίνεται χαμός έξω, ή πες στον επιχειρηματία να δώσει αυτοκίνητο στα παιδιά αν θέλει να συνεχίσει να διανέμει. Όλα γίνονται για τα λεφτά. Δεν πρέπει να μας θεωρούν σκουπίδια της κοινωνίας. Καλό θα ήταν όπως συνέβη με τις καταγγελίες στον χώρο της υποκριτικής, να αρχίσουν να μιλούν οι άνθρωποι και στον δικό μας κλάδο.

Φάνης, 25 ετών

via Popaganda

#philotimo #φιλότιμο

https://popaganda.gr/stories/epikindines-apostoles-gia-ena-souvlaki/?fbclid=IwAR1cRuUQSynEjhHoxLNds6G5ewJyV7S5UhHBgK8ELBS64RgYdcX2MC6A9eo

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη διανομή φαγητού όταν ήμουν περίπου 16 ετών. Σταμάτη... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *