Ο αρχικός στόχος του Κάπτεν Τομ ήταν να συγκεντρώσει 1.000 λίρες. Η λαϊκή υποστή…


Ο αρχικός στόχος του Κάπτεν Τομ ήταν να συγκεντρώσει 1.000 λίρες. Η λαϊκή υποστήριξη ήταν όμως απίστευτα αναπάντεχη…

Ο βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου προσέλκυσε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης όταν στις 6 του περασμένου Απριλίου, ενόψει των 100ων γενεθλίων του και στη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, έβαλε στοίχημα και το πέτυχε, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει 38 εκατομμύρια λίρες για το βρετανικό σύστημα υγείας κάνοντας 100 γύρους στον κήπο του με τη βοήθεια περιπατητήρα. Δέκα ημέρες μετά, ο «κάπτεν Τομ» περπάτησε τα τελευταία μέτρα της διαδρομής του στηριγμένος στον περιπατητήρα του ανάμεσα στους άνδρες τιμητικού στρατιωτικού αγήματος σε παράταξη.

Κατέρριψε δύο παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες.

Ο Τομ Μουρ, τον οποίο είχε τιμήσει η βασίλισσα Ελισάβετ ονομάζοντάς τον «σερ», νοσηλευόταν εδώ και κάποιες ημέρες έχοντας προσβληθεί κι ο ίδιος από τον κορωνοϊό.

«Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα, του λοχαγού Τομ Μουρ, βετεράνου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου», ανέφεραν οι κόρες του, Χάνα και Λούσι, στην ανακοίνωσή τους. Πρόσθεσαν ότι αισθάνονται ευγνωμοσύνη επειδή κατάφεραν να βρίσκονται στο πλευρό του κατά τις τελευταίες ώρες της ζωής του.

Παράδειγμα ελπίδας και ανθρώπινης υπέρβασης για όλους.

#φιλότιμο #philotimo

Ο αρχικός στόχος του Κάπτεν Τομ ήταν να συγκεντρώσει 1.000 λίρες. Η λαϊκή υποστή... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *