Τροφές που βελτιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου


Τροφές που βελτιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου 1

Πρόσφατες ανακαλύψεις έδειξαν πως η ψυχική μας υγεία, η νοητική μας ικανότητα και οι διαθέσεις μας, επηρεάζονται απευθείας από τη διατροφή μας, και ενίοτε μέσα σε λίγες μόνο μέρες.
Τα συστατικά των τροφίμων διεισδύουν στο αίμα και φτάνουν στον εγκέφαλο, επηρεάζοντας τον τρόπο με τον οποίο σκεπτόμαστε, αντιδρούμε και συνεργαζόμαστε με τους άλλους ανθρώπους. Ο εγκέφαλος είναι κυριολεκτικά ό,τι τρώμε.
Υπάρχουν τροφές που βελτιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου, προστατεύουν από την εξασθένιση των γνωστικών λειτουργιών και βοηθούν στην συγκέντρωση και τη διαύγεια. Υπάρχουν όμως και τροφές που μπορούν να βλάψουν τον εγκέφαλο, να επηρεάσουν τη νοητική μας ικανότητα, να επιβραδύνουν την μάθηση και να δημιουργήσουν απώλεια μνήμης.
Μια σωστή διατροφή μπορεί να είναι καθοριστική για την ποιότητα της ψυχικής και πνευματικής υγείας ενός ατόμου, διαδραματίζοντας σαφή και καθοριστικό ρόλο στη γήρανση του εγκεφάλου και τον κίνδυνο ανάπτυξης άνοιας.
Παραγωγή: ARTE – 2018
______
For Educational Purposes Only. Disclaimer: I do not own any copyrights of this video. No copyright infringement intended.

Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *