H πρώτη αποστολή της NASA σε συνεργασία με την ιδιωτική εταιρία SpaceX Crew-1…


H πρώτη αποστολή της NASA σε συνεργασία με την ιδιωτική εταιρία SpaceX Crew-1... 2
H πρώτη αποστολή της NASA σε συνεργασία με την ιδιωτική εταιρία SpaceX Crew-1

Η εκτόξευση του επανδρωμένου σκάφους Crew-1 Dragon «Resilience» της αμερικανικής εταιρείας spaceX έγινε στις 16/11/2020 στις 2:27 π.μ. (ώρα Ελλάδος), από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), με τον επαναχρησιμοποιούμενο πύραυλο Falcon 9 της ίδιας, ο οποίος, μετά από εννέα λεπτά, επέστρεψε στη Γη και προσγειώθηκε σε ένα πλοίο-πλατφόρμα στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Το διαστημικό αεροσκάφος Crew Dragon, μετά από ένα ταξίδι διάρκειας 27,5 ωρών όπως είχε προγραμματιστεί αγκυροβολήθηκε αυτόνομα στον διαστημικό σταθμό περίπου στις 6 π.μ. της Τρίτης 17/11/2020 (ώρα Ελλάδος).

Ταξίδεψαν ο 51χρονος κυβερνήτης Μάικ Χόπκινς, ο 44χρονος Βίκτορ Γκλόβερ, η 55χρονη Σάνον Γουόκερ και ο 55χρονος Σοΐτσι Νογκούτσι της ιαπωνικής διαστημικής υπηρεσίας JAXA και συνάντησαν την Κέιτ Ρούμπινς της NASA και τους κοσμοναύτες Σεργκέι Ριζίκοφ και Σεργκέι Κουντ-Σβέρτσκοφ της ρωσικής υπηρεσίας Roscosmos.

Η ιστορική εκτόξευση – η πρώτη από τις έξι προγραμματισμένες πτήσεις της NASA / SpaceX Commercial Crew Program – ανοίγει το δρόμο για ένα μέλλον τακτικών δρομολογίων, μεταφέροντας διεθνείς επιστήμονες από και προς το διαστημικό σταθμό.



Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *