Στον Κόσμο του Σύμπαντος (Επ.12) Ο Αφανισμός των Δεινοσαύρων (Dinosaur Extinction)
Στις αρχές του 21ου αιώνα, η ανθρωπότητα έχει επιτύχει μοναδικές ανακαλύψεις μέσω της τεχνολογικής εξέλιξης στον τομέα της παρατήρησης του διαστήματος, που μας έχουν βοηθήσει να κατανοήσουμε βαθύτερα το σύμπαν και να αναθεωρήσουμε αρκετές από τις παλαιότερες πεποιθήσεις για αυτό.

Μέσα από μοναδικό φωτογραφικό υλικό, πρωτοποριακές ψηφιακές αναπαραστάσεις και συνεντεύξεις με τα λαμπρότερα επιστημονικά μυαλά, η σειρά παρουσιάζει λεπτομερώς τις πιο σύγχρονες προσπάθειες της ανθρωπότητας να ανακαλύψει τα μυστήρια του σύμπαντος.

Επεισόδιο 12
Ο Αφανισμός των Δεινοσαύρων
Dinosaur Extinction – Behind the Asteroid Impact Theory

Τι συνέβη στον πλανήτη μας πριν από 66 εκατομμύρια χρόνια; Η θεωρία της πρόσκρουσης των αστεροειδών υπήρξε η επικρατέστερη ως η κύρια αιτία της εξαφάνισης των δεινοσαύρων. Σταδιακά, όμως, η θεωρία αυτή έπαψε να είναι δημοφιλής.

Με την πάροδο του χρόνου, τα δεδομένα άλλαξαν, χάρη στη σκληρή δουλειά νέων, παθιασμένων και άγνωστων γεωλόγων και την υποστήριξη επιστημόνων από διαφορετικούς τομείς, που οδήγησαν σε ραγδαίες εξελίξεις.

Με την κάμερα της εκπομπής, εξετάζουμε την αρχική ανακάλυψη ενός γιγαντιαίου κρατήρα στο βυθό του ωκεανού, που απέδειξε τη θεωρία της πρόσκρουσης των αστεροειδών.

Θα παρακολουθήσουμε ένα ταξίδι έρευνας και συλλογής αποδεικτικών στοιχείων που αποκάλυψε την απίστευτα καταστροφική δύναμη του αστεροειδούς και βοήθησε να τύχει ευρείας υποστήριξης αυτή η θεωρία.

Cosmic Front
Παραγωγή: NHK
Ιαπωνία 2011-2018
______
Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς από την λίστα:

______
#documentary #universe #space

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι DocFlix – Στον Κόσμο του Σύμπαντος


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published.