Στον Κόσμο του Σύμπαντος (Επ.3) Σκοτεινή Ύλη (Dark Matter)
Στις αρχές του 21ου αιώνα, η ανθρωπότητα έχει επιτύχει μοναδικές ανακαλύψεις μέσω της τεχνολογικής εξέλιξης στον τομέα της παρατήρησης του διαστήματος, που μας έχουν βοηθήσει να κατανοήσουμε βαθύτερα το σύμπαν και να αναθεωρήσουμε αρκετές από τις παλαιότερες πεποιθήσεις για αυτό.

Μέσα από μοναδικό φωτογραφικό υλικό, πρωτοποριακές ψηφιακές αναπαραστάσεις και συνεντεύξεις με τα λαμπρότερα επιστημονικά μυαλά, η σειρά παρουσιάζει λεπτομερώς τις πιο σύγχρονες προσπάθειες της ανθρωπότητας να ανακαλύψει τα μυστήρια του σύμπαντος.

Επεισόδιο 3
Σκοτεινή Ύλη – Αποκαλύπτοντας το Μυστήριο
Dark Matter – Racing to Unlock its Mystery

Το υλικό που ονομάζεται «Σκοτεινή Ύλη» θα μπορούσε να αποτελέσει το κλειδί για να καταλάβουμε πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν. Αν και η σύνθεσή του είναι παντελώς άγνωστη, πιστεύεται ότι η μάζα της Σκοτεινής Ύλης είναι πενταπλάσια από αυτή ήδη γνωστών στοιχείων, όπως το υδρογόνο και το οξυγόνο.

Με τη χρήση εξειδικευμένων συσκευών παρατήρησης, επιστήμονες σε όλον τον κόσμο προσπαθούν να είναι οι πρώτοι που θα αποκαλύψουν το μυστικό της Σκοτεινής Ύλης.

Πώς οδηγούνται σε υποθέσεις αυτοί οι επιστήμονες και με ποιο τρόπο προσπαθούν να τις επικυρώσουν; Θα ανακαλύψουν, άραγε, περί τίνος ακριβώς πρόκειται; Η κάμερα της εκπομπής εστιάζει σ’ αυτό το συναρπαστικό ανταγωνισμό κορυφαίων επιστημόνων από όλον τον κόσμο.

Cosmic Front
Παραγωγή: NHK
Ιαπωνία 2011-2018
______
Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς από την λίστα:

______
#documentary #universe #space

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι DocFlix – Στον Κόσμο του Σύμπαντος


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published.