Στον Κόσμο του Σύμπαντος (Επ.5) Μάγια – Οι Προφήτες των Ουρανών (Seers of the Heaven – The Maya)
Στις αρχές του 21ου αιώνα, η ανθρωπότητα έχει επιτύχει μοναδικές ανακαλύψεις μέσω της τεχνολογικής εξέλιξης στον τομέα της παρατήρησης του διαστήματος, που μας έχουν βοηθήσει να κατανοήσουμε βαθύτερα το σύμπαν και να αναθεωρήσουμε αρκετές από τις παλαιότερες πεποιθήσεις για αυτό.

Μέσα από μοναδικό φωτογραφικό υλικό, πρωτοποριακές ψηφιακές αναπαραστάσεις και συνεντεύξεις με τα λαμπρότερα επιστημονικά μυαλά, η σειρά παρουσιάζει λεπτομερώς τις πιο σύγχρονες προσπάθειες της ανθρωπότητας να ανακαλύψει τα μυστήρια του σύμπαντος.

Επεισόδιο 5
Μάγια – Οι Προφήτες των Ουρανών
Seers of the Heaven – The Maya

Ο πολιτισμός των Μάγια ήκμασε πριν από 2.000 χρόνια στην Κεντρική Αμερική και ασχολήθηκε επισταμένα με την αστρονομία. Χωρίς τη χρήση τηλεσκοπίων, χωρίς να διαθέτουν καν το μέταλλο για την κατασκευή τους, οι Μάγια αποκωδικοποίησαν το μυστήριο της κίνησης των πλανητών και δημιούργησαν ένα ιδιαίτερα ακριβές ηλιακό ημερολόγιο που «δεν έχασε ούτε μέρα για 4.000 χρόνια».

Κάποιοι υποστήριξαν ότι οι Μάγια είχαν προβλέψει το τέλος του κόσμου με τη μορφή που τον γνωρίζουμε για το 2012. Με την κάμερα της εκπομπής, μέσα από την εκ νέου μελέτη των ερειπίων των Μάγια, και τις πρόσφατες ανακαλύψεις στην αποκρυπτογράφηση των ιερογλυφικών τους, θα προσπαθήσουμε να αποκαλύψουμε τα μυστικά αυτού του μεγάλου πολιτισμού.

Cosmic Front
Παραγωγή: NHK
Ιαπωνία 2011-2018
______
Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς από την λίστα:

______
#documentary #universe #space

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι DocFlix – Στον Κόσμο του Σύμπαντος


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published.