Χρονολόγιο της Ελληνικής Τηλεόρασης 1966-2016 (ΕΙΡ, ΕΙΡΤ, ΥΕΝΕΔ, ΕΡΤ, ΝΕΡΙΤ)




Αφιέρωμα του 2016 για την ελληνική τηλεόραση, με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την επίσημη έναρξη της λειτουργίας της, το οποίο διατρέχει σημαντικούς σταθμούς της πορείας της μέσα στο χρόνο.

Η εκπομπή παρουσιάζει μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης και τις τεχνολογικές εξελίξεις που μεσολάβησαν, από την έναρξη της λειτουργίας της, στις 23 Φεβρουαρίου του 1966, μέχρι το 2016, όταν επαναλειτούργησε μετά από διακοπή δύο ετών.

Ανάμεσά τους, η πρώτη εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού του ΕΙΡ με εκφωνήτρια την Ελένη Κυπραίου, οι πρώτες μεταδόσεις του καναλιού των Ενόπλων Δυνάμεων, ΤΕΔ που έπειτα μετονομάστηκε σε ΥΕΝΕΔ, η πρώτη σύνδεση του ΕΙΡ με τη Eurovision για τη μετάδοση της προσελήνωσης του Apollo 11 το 1969, οι μετονομασίες των καναλιών, η λειτουργία της ΕΡΤ 3 το 1987.

Παράλληλα με την ιστορική αναδρομή, η εκπομπή παρακολουθεί την τεχνολογική εξέλιξη της τηλεόρασης από τα πρώτα βήματα μέχρι την ψηφιακή εποχή.

Παρουσιάζεται επίσης ένας σημαντικός σταθμός στην ιστορία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, η 11η Ιουνίου του 2013 όπου η τότε κυβέρνηση έκλεισε αιφνίδια τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, απόφαση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.
______
Δείτε και άλλα ντοκιμαντέρ από την λίστα:

______
#Ντοκιμαντέρ #Τηλεόραση #television

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι DocFlix – Ελληνικά Ντοκιμαντέρ


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

2 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *