Κι αυτή παιδιά είναι η Ρουμανία, σε πιο αρτιστίκ 3δ προσέγγιση, σαφώς επηρεασμέ…


🇷🇴 Κι αυτή παιδιά είναι η Ρουμανία, σε πιο αρτιστίκ 3δ προσέγγιση, σαφώς επηρεασμένη απ’ τα χρώματα της σημαίας. Η ονομασία της χώρας προέρχεται από το Λατινικό romanus, που σημαίνει «πολίτης της Ρώμης». 🇷🇴 13 ακόμα ενδιαφέροντα στοιχεία για τη Ρουμανία εδώ 👇
https://www.geografikoi.gr/romania/

Κι αυτή παιδιά είναι η Ρουμανία, σε πιο αρτιστίκ 3δ προσέγγιση, σαφώς επηρεασμέ... 1

Δες περισσότερα στο geografikoi.gr


Ακολούθησε στα social: ΓεωΓΡΑΦΙΚΟΙ


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

30 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Πήγα το 2000 με ένα μικρό γκρουπ 10 ατόμων, καλεσμένος του Ρουμανικού Υπουργείου Τουρισμού, ως επαγγελματίας του τουρισμού. Ήμασταν το τοπ 10 ας πούμε σε κίνηση από Ελλάδα προς Ρουμανία. Η χώρα βρισκόταν στην μετάβαση από τον κομμουνισμό και τον αποκλεισμό προς την οικονομία της αγοράς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το Βουκουρέστι ήταν ακόμα καταθλιπτικό, στο κέντρο που περπατάγαμε δεν είχε και πολλά μέρη να καθίσεις. Το κλου ήταν οτι το Υπουργείο μας έχωσε σε ξενοδοχεία 2 αστέρων, όταν σε αντίστοιχα ταξίδια η διαμονή είναι σε 5 στερα και γενικότερα σε ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η χώρα που σε καλεί. Τότε ακόμα υπήρχε γραφείο του Ρουμανικού Τουρισμού στην Αθήνα , Πινδάρου και Ακαδημίας ήταν νομίζω. Αφου είχαμε διάφορα ευτράπελα που τα αντιμετώπισαμε με χιούμορ, πήγαμε στην Τούλτσα, που είναι πόλη στον Δούναβη ( χάλια μαύρα τότε, δεν ξέρω πως είναι σήμερα) και από κει πήραμε ένα ποταμόπλοιο για το Δέλτα του Δούναβη,όπου μείναμε 3 μέρες. Το ποταμόπλοιο ήταν ενός αστέρα….. είδαμε και άλλα με 4, αλλά μας έχωσαν σε ένα που είχε κοινά μπάνια και (Τούρκικες) τουαλέτες. Ήταν μία από τις ωραιότερες εμπειρίες της ζωής μου !! Τρώγαμε ψάρια που ψάρευαν στο ποτάμι, μπήκαμε σε βάρκα και είδαμε ένα ονειρεμένο ηλίοβασίλεμα περιτριγυρισμένοι από φλαμίνγκος και άγριους κύκνους σε έναν υγροβιότοπο, όπου δεν υπήρχε κανείς σε ακτίνα χιλιόμετρων. Θεωρητικώς απαγορευόταν να χρησιμοποιήσει κανείς βάρκα με μηχανή, επιτρεπόταν μόνο κουπί, αλλά έβαλαν μπροστά την μηχανή για να πάμε όσο πιο μακριά γινόταν……. ( όπου στη μέση του πουθενά μιά έπαθε ξαφνικά βαρκοφοβία και άρχισε να χτυπιέται, που κόντεψε να μας πετάξει όλους μέσα…….) Φαντάζομαι οτι τα τουρ τώρα θα είναι πολύ πιο οργανωμένα, αν και το δικό μας θα μας μείνει αξέχαστο. Ειδικά μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, όταν άρχισε μια δαιμονική φασαρία, και πεταχτήκαμε όλοι πάνω. Ήταν η ώρα που είχαν ξυπνήσει εκατοντάδες βατράχια και φώναζαν όσο πιο δυνατά μπορούσαν !!

  2. ΓεωΓΡΑΦΙΚΟΙπραγματική εμπειρία το φαγητό εδώ, εστιατόριο 120+ ετών! Όχι τόσο γευστικά αλλά ο χώρος είναι απίθανος ενώ επαγγελματίες χορευτές και κλασσική ορχήστρα συνοδεύουν το δείπνο σου.
    https://www.carucubere.ro/en/

  3. Εδώ κρύβεται ένας υπόγειος παγετώνας Ο παγετώνας Scărișoara βρίσκεται κάτω από τα βουνά Bihor και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος υπόγειος παγετώνας στην Ευρώπη.
    Με όγκο 75.000 κυβικών μέτρων, ο παγετώνας υπάρχει για περισσότερα από 3.500 χρόνια.

  4. Πανέμορφη χώρα, ειδικά βορειοδυτικές πόλεις της Τρανσυλβανίας όπως η Κλούζ-Ναπόκα και η Άλμπα Ιουλία. Επίσης καταπληκτικά μεσαιωνικά κάστρα γεμάτα ιστορία όπως το Castelul Corvinilor και άλλα πολλά.

  5. Εξαιρετική ανάρτηση. Βοηθάει στη συγκράτηση τόσο της σημαίας όσο κ του σχήματος της χώρας 🎀

  6. Στην αρχή μου θύμισε το συκώτι μου σε μια ακτινογραφία που είχα βγάλει…μετά θυμήθηκα γιατί…
    😁😁😁😁

  7. Τσαουσέσκου και δεν θυμάμαι την πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής;

  8. Το αγαπημένο μου αξιοθέατο στη Ρουμανία ήταν αυτό το αλατορυχειο πάντως, μην παραλείψετε αν βρεθείτε εκεί, είναι εντυπωσιακό https://www.salinaturda.eu/en/

  9. ΤΟ οδικό δίκτυο..στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ..είναι χάλια ..αλλά η οδική τους συμπεριφορά. Όσο αναφορά πεζούς διαβάσεις κτλ .. απίστευτη. ..Τα σπίτια στα χωριά τους είναι χτισμένα. Κατά μήκος του δρόμου 😮😮….τα όρια ταχύτητας μέσα στα χωριά είναι 30 😮😮 ..και ενώ μέσα στο Βουκουρέστι ..βλέπει απίστευτα αυτοκίνητα. .(( και εμείς φοβομασταν μια μας κλέψουν το δικό μας 😂😂😂) έξω από το Βουκουρέστι ..κυκλοφορούν και με κάρα ..πιο ναι !!! Αγαπάμε Βουκουρέστι. Θα ξαναπήγαινα άνετα

  10. Πολλά μπράβο παιδιά! Είστε μακράν η πιο ενδιαφέρουσα σελίδα που ακολουθώ.

  11. Η κορη μου γύρισε χτες από Ρουμανία…έμειναν σε μια μικρή πόλη το Beclean. αυτή η μικρή επαρχιακή πόλη είχε «έξυπνα» παγκάκια με φωτοβολταϊκά, ηλεκτρικά λεωφορεία κλπ.. εμεινε άφωνη καθως σίγουρα δε περίμενε να δει τέτοια ανάπτυξη. στη μικρή επαρχιακή πόλη που ζούμε (Πρεβεζα) αυτά δε πρόκειται να τα δούμε ούτε σε 100 χρόνια…

  12. Το αγαπημένο μου ταξίδι… οδικώς από Ελλάδα για 6 μέρες… Βουκουρέστι, Μπραν, Μπρασόφ… Πολύ οικονομικό ταξίδι, πολύ όμορφο μέρος για ταξιδιώτες η Ρουμανία και πολύ ευχαρίστως να ξαναπήγαινα .να μη ξεχνάμε και τα θερμαλ σπα λίγο έξω από το Βουκουρέστι! πραγματικά μια τρομερή εμπειρία!

  13. Τίποτε δεν είναι καινούργιο κάτω από τον ήλιο,
    ακόμα κι όταν δεν υπάρχει ήλιος.

    Ευγένιος Ιονέσκο

    Ρουμάνος θεατρικός συγγραφέας, από τους επιφανέστερους εκπροσώπους του Θεάτρου του παραλόγου.
    Γέννηση: 26 Νοεμβρίου 1909, Σλάτινα, Ρουμανία

  14. Υπάρχει ένα ολόκληρο χωριό που εκτίθεται σε ένα μουσείο Το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Astra είναι ένα υπαίθριο μουσείο που βρίσκεται δίπλα στο Sibiu, με περισσότερα από 300 παραδοσιακά σπίτια, νερόμυλους, ανεμόμυλους, γιγάντια πατητήρια για κρασί, φρούτα και λάδι, στάβλους και αχυρώνες, δίνοντας στους επισκέπτες την αίσθηση της περιπλάνησης σε ένα παραδοσιακό χωριό. Το μουσείο είναι επίσης το δεύτερο μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο στον κόσμο.

  15. Αν και… λογικά θα έπρεπε να ειναι ο Τσαουσέσκου, εμένα για κάποιο λόγο μου ήρθε πρώτο το όνομα του Λουτσέσκου!😜

  16. Ο καλύτερος δρόμος οδήγησης στον κόσμο είναι στη Ρουμανία
    Ο οικοδεσπότης του Top Gear, Jeremy Clarkson, δήλωσε ότι ο δρόμος Transfăgărășan στη Ρουμανία είναι ο «καλύτερος δρόμος οδήγησης στον κόσμο».
    Εκτείνεται σε πάνω από 90 χιλιόμετρα (56 μίλια), διασχίζοντας τα βουνά Făgăraș, το Transfăgărășan είναι γεμάτο με φουρκέτες.
    Η θέα γίνεται όλο και πιο εντυπωσιακή όσο ανεβαίνετε ψηλότερα, με την κορυφή να βρίσκεται στα 2.134 μέτρα (7.000 πόδια).

  17. Georgia Polydorou δικό σου! Τα σχόλια να διαβάσεις. Έχουν πολλές πληροφορίες

  18. Thodoris Chrysanthopoulos Lefteris Christopoulos για διαβάστε 😂😂

  19. Carul cu bere. Εστιατόριο μνημείο αρχιτεκτονικής στο κέντρο του Βουκουρεστίου