Ο αριθμός των γλωσσών που ομιλούνται και γράφονται στον σημερινό κόσμο συχνά εκ…


🌎 Ο αριθμός των γλωσσών που ομιλούνται και γράφονται στον σημερινό κόσμο συχνά εκτιμάται στις 6000 – κατά μέσο όρο δηλαδή μια γλώσσα για κάθε 1,25 εκατομμύρια ανθρώπους.

🌎 Εν τω μεταξύ αν γνωρίζεις καλά μόλις τέσσερις γλώσσες – αγγλικά 🇬🇧, μανδαρινικά 🇨🇳, ισπανικά 🇪🇸 και χίντι-ούρντου 🇮🇳, μπορείς κάλλιστα να γυρνάς τον κόσμο χωρίς την ανάγκη διερμηνέα!

🌎 Τα χίντι-ούρντου και τα μανδαρινικά είναι ευρέως κατανοητά στις 2 πιο πολυπληθείς χώρες του κόσμου, τα ισπανικά μας κάνουν για το μεγαλύτερο μέρος της αμερικανικής ηπείρου και υπάρχουν πάντα τα αγγλικά που είναι ό,τι πιο κοντά έχουμε σε παγκόσμια γλώσσα!

🌎 Εγώ προς το παρόν έχω μαθεί να λέω το ρήμα πεινάω σε αυτές τις τέσσερις γλώσσες γιατί με το φαγητό δεν είναι να παίζεις!

🌎 Τώρα αν θες να μιλάς στις μητρικές γλώσσες των ανθρωπών, θα πρέπει να μάθεις 20 γλώσσες και θα είσαι ακριβώς στα μισά! Θα σε καταλαβαίνει έτσι ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός!

🌎 Αν ακόμα νιώθετε ανασφάλεια, φτάνεις 75% επιτυχία αν λάβουμε υπόψη και τις δεύτερες γλώσσες!

Αυτά τα ωραία πραγματάκια πραγματεύεται η βιβλιάρα Βαβέλ Ο Γύρος του κόσμου σε 20 γλώσσες! Μπορείτε να τη τσιμπήσετε από εδώ 👇
https://mikk.ro/DWmb

👉 Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τη 2η πιο δημοφιλή γλώσσα σε κάθε χώρα. Όσο ακόμα βλέπω, στην Ελλάδα 🇬🇷 λέει τα ποντιακά. Πατήστε πάνω στην εικόνα για ζουμ

Ο αριθμός των γλωσσών που ομιλούνται και γράφονται στον σημερινό κόσμο συχνά εκ... 1

Δες περισσότερα στο geografikoi.gr


Ακολούθησε στα social: ΓεωΓΡΑΦΙΚΟΙ


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

11 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Είναι τόσο ανακριβής ο χάρτης, που έχει στην Ιταλία τα αγγλικά δεύτερη πιο δημοφιλή γλώσσα και στην Ελλάδα τα ποντιακά… 😂

  2. Πώς ακριβώς ορίζεται αυτό όμως; Γιατί μου κάνει εντύπωση που τα αγγλικά δεν είναι σε πολύ περισσότερες χώρες, ειδικά εντός Ευρώπης

  3. Μου κάνει εντύπωση που δεν έχει τα γερμανικά στον χάρτη

  4. Χρειάζονται και τα γαλλικά για τις 27 χώρες που τα μιλάνε.

  5. Πόσο θα ήθελα να ξυπνησω μια μέρα και να μιλάω 3-4 γλώσσες…

  6. Ο χάρτης είναι θα έλεγα ανενημέρωτος. Τα ποντιακά δεν είναι γλώσσα , είναι ιδίωμα της ελληνικής γλώσσας και μάλιστα παρά πολύ κοντά στην αρχαία γλώσσα, όπως και οι Πόντιοι είμαστε Έλληνες.

  7. Η Παπούα Νέα Γουινέα είναι η χώρα με τις περισσότερες ομιλούμενες διαλέκτους. Περί τις 1000

  8. Εγώ ξέρω τη γλώσσα του σώματος μπορώ να ταξιδέψω 😂😂😂😂

  9. μόνο που τα ποντιακά δεν είναι γλώσσα αλλά διάλεκτος!!!

  10. 🇿🇼 Η Ζιμπάμπουε το 2013 κατέκτησε μια θέση στο βιβλίο Γκίνες ως η χώρα με τις περισσότερες επίσημες γλώσσες. 16 στον αριθμό.