Ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια των Megadeth, το “Peace Sells” ασχολείται με …


🎶 Ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια των Megadeth, το “Peace Sells” ασχολείται με την απογοήτευση, την πολιτική του Ψυχρού Πολέμου και τις στρατιωτικές μάχες.

Δεν είμαστε 100% σίγουροι για το τι είναι αυτό το τραγούδι, αλλά θα σας μεταφέρουμε κάποιες υποθέσεις μας:

🔸️ Ένας λόγος μπορεί να είναι ότι οποιαδήποτε χώρα μπορεί να έχει ειρήνη, αν το επιθυμεί, αλλά επιλέγει να μην το κάνει. Δηλαδή ο στίχος “η ειρήνη πουλάει!” μπορεί να σημαίνει ότι οποιαδήποτε χώρα μπορεί να έχει ειρήνη.. “αλλά ποιος αγοράζει;” που σημαίνει ότι κανείς δεν θέλει ειρήνη, ίσως απλώς λένε ότι θέλουν.

🔸️ Μια άλλη θεωρία θα μπορούσε να είναι ότι μια κυβέρνηση λέει στους πολίτες της πως είναι σε ειρήνη [“η ειρήνη πουλάει”], αλλά μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα ότι δεν είναι, ίσως λόγω πολέμου ή απειλής [“ποιος αγοράζει”]. Είναι σχεδόν σαν η κυβέρνηση να λέει “Η ειρήνη πουλάει” και το τραγούδι να τους αντιμετωπίζει λάθος, ρωτώντας “καλά, τότε αν πουλάει η ειρήνη… ποιος αγοράζει; Δεν βλέπω καμία ειρήνη εδώ”. Ή κάτι τέτοιο.

👉 Γενικά το “Peace Sells” αντικατοπτρίζει τις πολιτικές και κοινωνικές πεποιθήσεις του Ντέιβ Μαστέιν (Dave Mustaine/Megadeth). Οι στίχοι είναι μια αποδοκιμασία του αμερικανικού τρόπου ζωής και μεταφέρουν την επιθυμία του Μαστέιν για μια νέα κοινωνική δομή.

Άκουσέ το 🎧 https://youtu.be/LVhJy-CR64Q

Peace ✌ Love ❤ Rock ‘N’ Roll
#akourock #akoumetal #greekrockculture

Ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια των Megadeth, το "Peace Sells" ασχολείται με ... 1


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *