**Οι μιμητές των Beatles που έγιναν πιο πετυχημένοι από ‘κείνους – έστω και για …


**Οι μιμητές των Beatles που έγιναν πιο πετυχημένοι από ‘κείνους – έστω και για μια χρoνιά.**

🔸Στο απόγειο της επιτυχίας των Beatles σε Ευρώπη κι Αμερική και μετά από την ταινία που γύρισαν “A Hard Day’s Night”, το 1964, ένας Αμερικανός σκηνοθέτης και παραγωγός ο Μπομπ Ράφελσον συνέλαβε την ιδέα μιας τηλεοπτικής κωμικής σειράς με θέμα μια άσημη ροκ μπάντα στο στυλ των Beatles και προσέλαβε για πρωταγωνιστές τους Μάικλ Νεσμιθ, Πητερ Τορκ, Μίκυ Ντόλενζ και Ντέιβιντ Τζόουνς, οι οποίοι ήταν ηθοποιοί που γνώριζαν όμως μουσική και τραγούδι.

🎬Το τηλεοπτικό σόου ονομάστηκε “The Monkees” και διέγραψε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία τόσο στα τηλεοπτικά όσο και, απροσδόκητα, στα μουσικά δρώμενα των ΗΠΑ, από το 1966 ως το 1970.

👌 Μεγάλες τους επιτυχίες ήταν τα τραγούδια “I ‘m a believer”, “Last train to Clarksville” και “Daydream believer”.
Οι πρωταγωνιστές έγιναν νεανικά είδωλα και οι πωλήσεις των δίσκων τους στις ΗΠΑ κατάφεραν να ξεπεράσουν αυτές των Beatles και των Rolling Stones το 1967.

❤️ Οι Monkees θαύμαζαν τους Beatles, αλλά ο θαυμασμός ήταν αμοιβαίος, μια που οι δεύτεροι εκτιμούσαν το κωμικό ταλέντο των πρώτων.

📽️Η υποκριτική των Monkees είχε πολλά πρωτοποριακά στοιχεία για την εποχή κι η εκτέλεση των τραγουδιών ως αυτόνομων παρουσιάσεων, μη σχετιζόμενων με την πλοκή, μέσα στα τηλεοπτικά επεισόδια αποτέλεσε την απαρχή των μεταγενέστερων βίντεο-κλιπ.

Άκουσέ το 🎧 https://youtu.be/4PQAqprjOuA

#akourock #greekrockculture
Via: daponte, Σταύρος (stixoi.info)

**Οι μιμητές των Beatles που έγιναν πιο πετυχημένοι από 'κείνους - έστω και για ... 1
**Οι μιμητές των Beatles που έγιναν πιο πετυχημένοι από 'κείνους - έστω και για ... 2
**Οι μιμητές των Beatles που έγιναν πιο πετυχημένοι από 'κείνους - έστω και για ... 3


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published.