Οι «Autograph» είναι ένα αμερικανικό glam metal/hard rock συγκρότημα που επίσημ…


⚡ Οι «Autograph» είναι ένα αμερικανικό glam metal/hard rock συγκρότημα που επίσημα σχηματίστηκε στην Πασαντένα της Καλιφόρνια το 1984, γνωστότερο για το hair metal ύμνο τους “Turn Up the Radio”. Το τραγούδι παίζει να ήταν κι η μοναδική τους μεγαλύτερη επιτυχία στο top-40, κάτι σαν «ένα θαύμα με ένα χτύπημα».

💡Ο Steve Plunkett (τραγουδιστής/κιθαρίστας) επέλεξε το όνομα “Autograph” για το συγκρότημα, έχοντας εμπνευστεί ακούγοντας το τραγούδι των «Def Leppard» με παρόμοιο τίτλο, “Photograph”, στο ραδιόφωνο.

🔸️Λίγο νωρίτερα, κάπου στα τέλη του 1983, είχαν ηχογραφήσει τα πρώτα τους πρόχειρα demos, αλλά τα έπαιξαν μόνο σε λίγους στενούς φίλους. Ένας από αυτούς ήταν ο Andy Johns, ένας διάσημος παραγωγός δίσκων που είχε γνωρίσει ο Steve Plunkett. Ο Johns κάλεσε το συγκρότημα να ηχογραφήσει ξανά και να αναβαθμίσει τα demos δωρεάν (νταξ, ωραίοςςς ο Johns να τα λέμε κι αυτά) υπό την καθοδήγησή του.

🔹️Στη συνέχεια κάλεσαν το συγκρότημα να ανοίγει τη συναυλία για τους «Van Halen» στην περιοδεία τους το 1984. Μέσα από αυτό το συγκρότημα αναδείχθηκε παίζοντας τελικά 48 συναυλίες. Λόγω της αυξανόμενης δημοτικότητάς τους, οι «Autograph» σύντομα υπέγραψαν δισκογραφικό συμβόλαιο.

Άκουσέ το 🎧 https://youtu.be/KmLLuQ31sqE

#akourock #akoumetal #greekrockculture

Οι «Autograph» είναι ένα αμερικανικό glam metal/hard rock συγκρότημα που επίσημ... 1


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *