Ο θαυμασμός μεταξύ του King και του Bono σ’αυτό το τραγούδι ήταν αμοιβαίος.


🎵 Μα τι τραγούδι…το ακούς και στο καπάκι θέλεις να το ξανακούσεις. Λογικό, μιας κι είναι συνεργασία μεταξύ των U2 και του BB King. 👉 Αυτή η συνεργασία έδωσε ακόμα περισσότερη ώθηση στη σταδιοδρομία του B.B. King. Αν κι ήταν σεβαστός στην κοινότητα των μπλουζ, δεν ήταν “πολύ” γνωστός (γνωστός ήταν πάντως) στον κόσμο του ροκ ή της ποπ. Η σχέση του με τους U2 του έφερε έναν τεράστιο αριθμό νέων θαυμαστών κι άλλαξε τη δυναμική του κοινού του, το οποίο ήταν μεταξύ των θαυμαστών της μπλουζ και των θαυμαστών του ροκ -συν και της ποπ- που τον έμαθαν μέσω των U2. Πολλοί από τους παλιότερους θαυμαστές (κοινώς “αυτοί που τρώνε σκάλωμα”) του King δεν εκτιμούσαν τους νεοφερμένους. 👌 Ο θαυμασμός μεταξύ του King και του Bono σ’αυτό το τραγούδι ήταν αμοιβαίος. Ο King έμεινε έκπληκτος που ο Bono μπορούσε να γράψει τόσο ώριμους στίχους σε τόσο νεαρή ηλικία κι ο Bono ενθουσιάστηκε από τα φωνητικά του King. ℹ️ Είναι το δωδέκατο κομμάτι από το άλμπουμ των U2 του 1988, Rattle and Hum, και κυκλοφόρησε το 1989 ως το τρίτο σινγκλ του δίσκου. Το τραγούδι ηχογραφήθηκε στο ιστορικό Sun Studio στο Μέμφις. Άκουσέ το 🎧 https://youtu.be/_TGU35i8czo #akourock | #greekrockculture

Ο θαυμασμός μεταξύ του King και του Bono σ'αυτό το τραγούδι ήταν αμοιβαίος. 1


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

2 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. συγνωμη ρε παιδια για να γινει ο θρυλος BB King γνωστος στην ροκ και γενικοτερα επρεπε να συνεργαστει με τους U2!!!!!Οταν εχει επηρεασει 100 καρα κιθαριστες!!!και ποσο αλλο κοσμο!!!

  2. Όπως λένε : ” Οι U2 δεν αρέσουν σε κανέναν. Απλά επειδή κάποιοι νομίζουν πως αρέσουν σε πολύ κόσμο, τους ακούνε για να μην είναι εκτός μουσικού ρεύματος”. Έτυχε να χρησιμοποιήσουν σωστά τα κιθαριστικά εφέ και πρόκοψαν με δικό τους ύφος. Διαμάντι το τραγούδι με τον BB King που το απογείωσε με τη μεστή φωνή του και το απλό αλλά στοχευμένο σόλο με την κούκλα Lucille. Μάλλον οι U2 έγιναν πιο γνωστοί στο κοινό από τον King και όχι το ανάποδο. Ο Kinder Bono είναι μανούλα σ’αυτά και ξέρει τι κάνει για την προβολή..