Ο Stephen James Howe (γεννημένος στις 8 Απριλίου 1947) είναι Άγγλος μουσικός, τρ…


⚡Ο Stephen James Howe (γεννημένος στις 8 Απριλίου 1947) είναι Άγγλος μουσικός, τραγουδοποιός και παραγωγός, γνωστός ως κιθαρίστας στο progressive rock συγκρότημα «Yes».

🔸️Ο Howe ανέπτυξε ενδιαφέρον για την κιθάρα κι άρχισε να μαθαίνει ο ίδιος σε ηλικία 12 ετών. Ξεκίνησε τη μουσική καριέρα του το 1964, παίζοντας διασκευές σε μπλουζ και ψυχεδελικά ροκ συγκροτήματα με έδρα το Λονδίνο.

🔹️Με την ένταξή του στο συγκρότημα «Yes» το 1970, βοήθησε να αλλάξει η μουσική κατεύθυνση του συγκροτήματος, οδηγώντας τους σε μεγαλύτερη εμπορική και κριτική επιτυχία. Ο συνδυασμός της ακουστικής κι ηλεκτρικής κιθάρας του βοήθησε στη διαμόρφωση του ήχου του συγκροτήματος. Πολλά από τα πιο γνωστά τραγούδια τους συνέγραψε ο Howe, ο οποίος παρέμεινε στο συγκρότημα μέχρι να διαλυθεί για λίγο το 1981. Ο Howe επέστρεψε στο συγκρότημα το 1990 για δύο χρόνια και παραμένει μέλος από το 1995.

💡Ο Howe πέτυχε περαιτέρω επιτυχία στη δεκαετία του 1980 και μετά ως μέλος των ροκ συγκροτημάτων Asia, GTR και Anderson Bruford Wakeman Howe. Είχε επίσης μια παραγωγική σόλο καριέρα, κυκλοφορώντας 20 σόλο άλμπουμ που πέτυχαν διαφορετικά επίπεδα επιτυχίας, συνεργαζόμενος με καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως οι Frankie Goes to Hollywood, Martin Taylor και Queen. Συνεχίζει να παίζει με τους Yes, ως μέλος του τζαζ γκρουπ του, «Steve Howe Trio», και ως σόλο.

⭐ Τον Απρίλιο του 2017, ο Howe εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame ως μέλος των «Yes».

Ας ακούσουμε το «Roundabout»,
🎧 https://youtu.be/DwPWGUhEtP0

το οποίο έδωσε στους Steve Howe και Jon Anderson το βραβείο BMI 🏆 για τη συγγραφή του τραγουδιού.

#akourock #greekrockculture

Ο Stephen James Howe (γεννημένος στις 8 Απριλίου 1947) είναι Άγγλος μουσικός, τρ... 1


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *