Ο Ντέιβιντ Κόβερντεϊλ είναι Άγγλος τραγουδιστής της ροκ μουσικής


Ο Ντέιβιντ Κόβερντεϊλ είναι Άγγλος τραγουδιστής της ροκ μουσικής, γνωστός για τη δουλειά του με τα χαρντ ροκ συγκροτήματα Deep Purple και Whitesnake.
Σε εφηβική ηλικία εντάχθηκε στους “The Government” από τους οποίους αποχώρησε το 1972 για να συνεχίσει στους “Fabulosa Brothers “ για ένα χρόνο, πριν αποφασίσει να κάνει οντισιόν για τη θέση του τραγουδιστή στο χαρντ ροκ συγκρότημα των Deep Purple, οι οποίοι έψαχναν τον αντικαταστάτη του αποχωρήσαντα Ίαν Γκίλαν.
Το Σεπτέμβριο του 1973, ο Κόβερντεϊλ έστειλε μία κασέτα με ηχογραφήσεις του απαντώντας έτσι στην αγγελία των Deep Purple στο περιοδικό “Melody Maker”. Το συγκρότημα τον δέχτηκε και μαζί με τον μπασίστα Γκλεν Χιούζ αποτέλεσαν τις νέες προσθήκες στη σύνθεση των Deep Purple μέχρι και το 1976. Κάπου στο 1977 δημιούργησε το συγκρότημα «Whitesnake» με τον Μπέρνι Μάρσντεν και τον Μίκι Μούντι στην κιθάρα, το Νιλ Μάρεϊ στο μπάσο και τον Στήβεν Πλαντ στα τύμπανα.

Άκουσέ το:👉 https://youtu.be/_5Ue3GwSjzU

#akourock #greekrockculture

Ο Ντέιβιντ Κόβερντεϊλ είναι Άγγλος τραγουδιστής της ροκ μουσικής 1


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

4 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Το ’77 ο Coverdale κυκλοφόρησε 2 solo albums, τα Northwind και White Snake. Με τα μέλη που συμμετείχαν στο δεύτερο περιόδευσε με το όνομα “White Snake Band”, επίσημα όμως ως γκρούπ ιδρύθηκε το ’78 (γύρω στην Άνοιξη νομίζω) ως Whitesnake. Πρώτος ντράμερ ήταν ο David “Duck” Dowle που αντικαταστάθηκε από τον Ian Paice το ’80.

    Το Snakebite κυκλοφόρησε Ιούνιο και το Trouble Οκτώβριο του ’78.

    Καλημέρες!