H καλύτερη μαρμελάδα με σύκο!…


H καλύτερη μαρμελάδα με σύκο!

ΥΛΙΚΑ
1,5 κιλό σύκα κομμένα στη μέση(ξεκοτσανιασμενα) 600 γραμμάρια ζάχαρη ένα μεγάλο στη κανέλας εκχύλισμα βανίλιας ξύσμα από μισό λεμόνι και το χυμό από το μισό λεμόνι. Και στο τέλος πρόσθετουμε ίνες Μήλου δεν το έχουμε ακούσει πουθενά το είδα και περιμένουμε να δουμε πώς θα πάει οπτικά φαίνεται υπέροχο και γευστικά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Άφησουμε 12 ώρες μέσα στο ψυγείο τα σύκα με τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας (μεγάλο)και έπειτα τα βραζουμε για μιάμιση ώρ( χωρίς πολύ ανακάτεμα για να μη βγουν τα σπόρια)

ξαφρισουμε και στο τελευταίο δεκάλεπτο βαζουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζι με τις ίνες του μήλου κι ανακάτευουμε ελαφρά και το βαζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.. πήζει πολύ ωραία

Κώστας Βουτσαδάκης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

H καλύτερη μαρμελάδα με σύκο!... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *