Γλυκό του κουταλιού Πορτοκάλι!…


Γλυκό του κουταλιού ? Πορτοκάλι!
Τα γλυκά κουταλιού είναι από τα παραδοσιακά γλυκά που συναντάμε στα σπίτια μας. Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε γλυκό κουταλιού από πορτοκάλι!

Υλικά:
1 κιλά πορτοκάλια χοντρόφλουδα
1 κιλα ζάχαρη
λίγη αρμπαρόριζα
3/4 ενός ποτ. νερού

Εκτέλεση:
Ξύνουμε λίγο τα πορτοκάλια στον τρίφτη και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να πάρουν μία βράση για 2-3 λεπτά .
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλες 2 φορές για να ξεπικρίσουν καλά τα πορτοκάλια.
Στην συνέχεια τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε για ένα βράδυ να στραγγίξουν.
Την άλλη μέρα τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια (όπως φαίνονται στη φωτόγραφία), και αφαιρούμε από πάνω με ένα ψαλίδι τις ίνες όπου έχουν.
Βάζουμε τα μισά στον πάτο της κατσαρόλας και από πάνω τη μισή ζάχαρη, μετά τα άλλα μισά και την υπόλοιπη ζάχαρη. Ρίχνουμε το νεράκι, την αρμπαρόριζα και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει περίπου για 45 περίπου λεπτά!
Μόλις δέσει το σιρόπι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα!

Γλυκό του κουταλιού Πορτοκάλι!... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *