Γλυκό του κουταλιού περγαμόντο!!!…


Γλυκό του κουταλιού περγαμόντο!!!

Περγαμόντο!!!!!Από τα ωραιότερα γλυκά του κουταλιού, ίσως µε την μεγαλύτερη επίγευση. Το άρωμά του μένει στο στόμα για πάρα πολλή ώρα !!!!
Μοσχομύρισε το σπίτι μας!!!!👌👌👌
Συνταγή:
Ένα κιλό περγαμόντο (έτοιμο,κομμένο )
Ένα κιλό και 200 γρ ζάχαρη
Τέσσερα φλυτζάνια τσαγιού νερό
Μισό φλυτζάνι τσαγιού γλυκόζη ή μια κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού .
Καθαρίζετε το περγαμόντο, το πλένετε πολύ καλά και το τρίβετε εξωτερικά με τον ψιλό τρίφτη. Τα κόβετε σε ίσα τεμάχια. Τα διπλώνετε και τα στερεώνετε με μία οδοντογλυφίδα!!! Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τα βράζουμε τόσο όσο να μαλακώσουν (Προσοχή να μη λιώσουν )
Τα σουρώνετε και τα ρίχνετε σε μια λεκάνη με κρύο νερό και τα αφήνετε 3 ώρες, αλλάζετε το νερό και τα αφήνετε άλλες 3 ώρες, αλλάζετε το νερό και τα αφήνετε άλλες 2 ώρες. Αλλάζετε το νερό και τα αφήνετε άλλες 6 ώρες. Αφαιρείτε την οδοντογλυφίδα,τα στραγγίζετε πολύ καλά,ένα ένα με το χέρι και τα απλώνετε επάνω σε μία πετσέτα.
Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά και αφού κρυώσει τελείως ρίχνετε το περγαμόντο. Βράζετε για 4 λεπτά, κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να μείνει για 24 ώρες. Το βράζετε πάλι για 8 λεπτά και το αφήνετε να μείνει για άλλες 24 ώρες. Προσθέτετε τώρα τη γλυκόζη ή το λεμόνι και βράζετε το γλυκό μέχρι να δέσει κανονικά.
Καλή επιτυχία.

Γλυκό του κουταλιού περγαμόντο!!!... 1
Γλυκό του κουταλιού περγαμόντο!!!... 2
Γλυκό του κουταλιού περγαμόντο!!!... 3
Γλυκό του κουταλιού περγαμόντο!!!... 4
Γλυκό του κουταλιού περγαμόντο!!!... 5


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *