ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΑΜΙΝΟΞΕΑ????


ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΑΜΙΝΟΞΕΑ????

Ως θεμελιώδη στοιχεία των πρωτεϊνών, τα αμινοξέα είναι πολύ σημαντικά για την καλή υγεία του οργανισμού. Είναι απαραίτητα για ζωτικές διαδικασίες όπως η σύνθεση πρωτεϊνών, ορμονών και νευροδιαβιβαστών και συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη των μυών, την αναγέννηση ιστών, το σχηματισμό του δέρματος, των μαλλιών και των οστών. Επιπρόσθετα, πιο πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η λήψη αμινοξέων συμβάλλει σε:

Βελτιωμένη αθλητική απόδοση:

Σύμφωνα με έρευνες, αμινοξέα όπως η λευκίνη, η ισολευκίνη και η βαλίνη βοηθούν τους αθλητές να βελτιώσουν τις αποδόσεις τους. Μεταβολίζονται από τους μυς και μπορούν να παρέχουν επιπλέον ενέργεια κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Ταχύτερη αποκατάσταση:

Η έρευνα δείχνει ότι η επαρκής λήψη αμινοξέων κατά την περίοδο της αποκατάστασης μετά από έντονη άσκηση, μειώνει τη μυϊκή βλάβη καθώς και τον πόνο που τη συνοδεύει.

Βελτιωμένη ηπατική λειτουργία:

Πρόσφατα στοιχεία καταδεικνύουν ότι η λήψη συγκεκριμένων τύπων αμινοξέων από το στόμα, μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του ήπατος σε ασθενείς με κακή εγκεφαλική λειτουργία λόγω ηπατικής νόσου…Generali G..

Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *