Δεν είναι μυστικό ότι η γυμναστική κάνει καλό. Οποιαδήποτε ώρα της ημέρας κι αν


Δεν είναι μυστικό ότι η γυμναστική κάνει καλό. Οποιαδήποτε ώρα της ημέρας κι αν αποφασίσουμε να κάνουμε γυμναστική μόνο καλό θα μας κάνει. Κακά τα ψέματα όμως η πρωινή γυμναστική και πιο συγκεκριμένα το πρωινό jogging είναι ένα δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε απλόχερα στον οργανισμό μας γιατί εκτός του ότι θα έχουμε ενέργεια για όλη την υπόλοιπη ημέρα μειώνουμε και την πιθανότητα να αναβάλουμε την γυμναστική μας. Για παράδειγμα μετά την δουλειά ή μετά τον απογευματινό καφέ είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες να παρασυρθούμε, να βαρεθούμε, να θελήσουμε να κάνουμε κάτι άλλο, να παρουσιαστεί κάτι το οποίο δεν είχαμε προγραμματίσει ή ακόμα να νιώθουμε αρκετά κουρασμένες και έτσι η γυμναστική μας να αναβληθεί.

Τα οφέλη της πρωινής γυμναστικής
Τα οφέλη της πρωινής γυμναστικής είναι πολλά αλλά ας επικεντρωθούμε στα τρία σημαντικότερα.

1. Καύση περισσότερου λίπους
Ως γνωστών ο στόχος κάθε γυναίκας που ξεκινάει να κάνει γυμναστική είναι να κάψει όσο περισσότερο λίπος μπορεί και φυσικά να αδυνατίσει.

Το πρωί η καύση λίπους είναι μεγαλύτερη δεδομένου ότι είμαστε νηστικοί για αρκετές ώρες και έτσι για να ανταπεξέλθει ο οργανισμός μας στην γυμναστική θα χρειαστεί να δαπανήσει ενέργεια. Την ενέργεια αυτή θα την βρει από το λίπος που υπάρχει αποθηκευμένο στα διάφορα σημεία του σώματός μας.

Άρα με την πρωινή γυμναστική εξασφαλίζουμε την μέγιστη καύση λίπους που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μέσα στην ημέρα μας.

2. Ενεργοποίηση μεταβολισμού
Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και αυτό ισχύει και στην περίπτωση του μεταβολισμού.

Ένας τρόπος για να «ξυπνήσουμε» τον μεταβολισμό μας αλλά και ο καλύτερος για να τον κάνουμε να τρέχει όλη μέρα είναι να αρχίσουμε την ημέρα μας με γυμναστική.

Η πρωινή γυμναστική θα δώσει στο σώμα μας και άρα στον μεταβολισμό μας το μήνυμα ότι πρέπει να αρχίσει να δουλεύει σκληρά αφού από το πρωί το βάλαμε σε διαδικασία … τρεξίματος.

3. Βελτίωση διαταραχών του πεπτικού συστήματος
Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι 30 λεπτά αεροβικής άσκησης το πρωί βοηθάει ανθρώπους με προβλήματα δυσκοιλιότητας, φουσκώματα, σπαστική κολίτιδα ή αλλιώς σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου μιας και βάζει σε διαδικασία λειτουργίας μέσω την κίνησης, της έντασης αλλά και της αναπνοής όλες αυτές τις «προβληματικές περιοχές».

Με 30 μόλις λεπτά καθημερινής πρωινής γυμναστικής θα δείτε φοβερή βελτίωση σε όλα τα παραπάνω προβλήματα που έχουν σχεδόν 1 στους 3 ανθρώπους και τα οποία προκύπτουν από την καθιστική ζωή και γενικά τον σύγχρονο τρόπο ζωής…Αλεξανδρα Πιτουρα..

Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *