Η πρωτεΐνη είναι το βασικό συστατικό για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού.


Η πρωτεΐνη είναι το βασικό συστατικό για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού, καθώς χρησιμοποιείται για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού, για την ενδυνάμωση των μυών και την υποστήριξη των μαλλιών και του δέρματος. Επιπλέον, η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη μετά την άσκηση, καθώς χρησιμοποιείται για να επιδιορθώσει κατεστραμμένες μυϊκές ίνες.

Η μικρή κατανάλωση πρωτεΐνης μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μυών και αδυναμία στα μαλλιά και τα νύχια ή προβλήματα ανοσίας.

Το σώμα μπορεί να χρησιμοποιήσει 15-25 γραμμάρια πρωτεΐνης τη φορά για την οικοδόμηση μυών, ενώ το υπόλοιπο χρησιμοποιείται ως καύσιμο ή αποθηκεύεται ως λίπος.

Πόση πρωτεΐνη χρειάζεσαι ανά ημέρα????

Η ελάχιστη ποσότητα που απαιτείται για να λειτουργήσει σωστά το σώμα είναι 0,36 γραμμάρια πρωτεΐνης για κάθε κιλό του βάρους σου. Για παράδειγμα, αυτό αντιστοιχεί περίπου 46 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα για τη μέση γυναίκα. Ωστόσο, οι Διατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι πολλοί άνθρωποι χρειάζονται πολύ περισσότερο από αυτό. Εξάλλου, αυτή η ποσότητα αποτρέπει μόνο μια ανεπάρκεια πρωτεΐνης. Σε γενικές γραμμές, όσο περισσότερο κινείσαι, τόση περισσότερη πρωτεΐνη χρειάζεσαι, ενώ παράλληλα παίζει ρόλο το φύλο και η ηλικία σου.

Φυσικά, αν προπονείσαι εντατικά, η ιδανική ποσότητα πρωτεΐνης την ημέρα για την οικοδόμηση και τη συντήρηση των μυών είναι περίπου 0,75 γραμμάρια πρωτεΐνης, ανά κιλό σωματικού βάρους. Το απόλυτο ελάχιστο, εάν δεν είστε δραστήριοι ή είστε ελαφρώς δραστήριοι, θα πρέπει να είναι περίπου 0,5 γραμμάρια πρωτεΐνης, ανά κιλό υγιούς σωματικού βάρους…H.Place.. Γ.Δ..

Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *