Πώς αντιμετωπίζεται η Υπερφαγία..


Πώς αντιμετωπίζεται η Υπερφαγία..
Η θεραπεία της διαταραχής ξεκινά με την διάγνωσή της. Το άτομο πρέπει να αντιληφθεί και να αποδεχτεί το γεγονός ότι υποφέρει από μία Διατροφική Διαταραχή και να θέσει ως προτεραιότητα της θεραπείας του την βελτίωση της σχέσης που έχει με το φαγητό.

Ο πρώτος στόχος είναι η επαναφορά του φυσιολογικού τρόπου σίτισης σε συνδυασμό με σταθεροποίηση του σωματικού βάρους. Η μείωση του σωματικού βάρους, αν αυτό είναι αναγκαίο, θα πρέπει να περάσει σε δεύτερη μοίρα γιατί το να ακολουθήσει ένα άτομο με Υπερφαγία μία στερητική δίαιτα απλά θα ενισχύσει τα συμπτώματά του και θα το κάνει να αισθανθεί ακόμα πιο άσχημα με τον εαυτό του.

Η σημασία του εκπαιδευμένου Διαιτολόγου στην Υπερφαγία
Για να σταθεροποιηθεί η διατροφή, το άτομο που πάσχει θα πρέπει να απευθυνθεί σε Διαιτολόγο ο οποίος να γνωρίζει την διαχείριση της συγκεκριμένης κατάστασης. Όποιος σας υποσχεθεί γρήγορη απώλεια βάρους και μαγικές λύσεις απλά δεν γνωρίζει και θα σας οδηγήσει σε ακόμα χειρότερη κατάσταση.

Τα άτομα αυτά έχουν μάθει να «ακουμπούν» τα προβλήματά τους στο φαγητό, επομένως για να φτάσει κάποιος στο σημείο της «απεξάρτησης» από το φαγητό θα πρέπει να μάθει να ακουμπάει τα προβλήματά του κάπου αλλού. Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό το άτομο να ξεκινήσει θεραπεία με εξειδικευμένο Ψυχολόγο που θα τον βοηθήσει στο κομμάτι της αυτοεκτίμησης και της προσωπικότητας.

Μερικές μικρές συμβουλές που μπορεί να βοηθήσουν
Τρώτε συχνά γεύματα κάθε 2-3 ώρες
Τρώτε ένα πολύ καλό πρωινό
Μην αποφεύγετε τα αγαπημένα σας φαγητά, τίποτα δεν παχαίνει και τίποτα δεν αδυνατίζει. Αν σας αρέσουν τα γλυκά, απλά φάτε ένα γλυκό κάθε μέρα
Τρώτε αρκετούς υδατάνθρακες σε κάθε σας γεύμα
Έχετε ποικιλία στην διατροφή σας και προτιμήστε να κάνετε συνδυασμούς τροφών σε κάθε γεύμα
Απολαύστε το φαγητό σας τρώγοντας το αργά και σε ευχάριστο περιβάλλον
Αν είστε ένα από τα εκατομμύρια άτομα που σήμερα το βράδυ θα κάνουν ένα Βουλιμικό-Υπερφαγικό επεισόδιο, απλά σκεφτείτε πόσοι ακόμα από τους γείτονές σας (ή ακόμα και τα άτομα που μένουν στο ίδιο σπίτι με εσάς) θα κάνουν το ίδιο πράγμα την ίδια στιγμή με εσάς.

Σκεφτείτε επίσης πόσο πιο εύκολα θα ήταν τα πράγματα αν τελικά τρώγαμε όλοι μαζί αυτά που μας αρέσουν, χωρίς να κρυβόμαστε ο ένας από τον άλλον.

Η Υπερφαγία μπορεί να θεραπευτεί!…Ιωαννα Κοντελε…

Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *