Το αγελαδινό γάλα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τροφές…


Το αγελαδινό γάλα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τροφές, με τη μεγαλύτερη κατανάλωση στον πλανήτη· εδώ και εκατοντάδες χρόνια αποτελεί ένα βασικό κομμάτι της ανθρώπινης διατροφής.

Αληθεύει το γεγονός ότι αυτή η τροφή περιέχει ορισμένα θρεπτικά συστατικά τα οποία είναι απαραίτητα για το σώμα μας, όπως είναι το ασβέστιο. Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το αγελαδινό γάλα δεν είναι τόσο καλό όσο φαίνεται καθώς σχετίζεται με διάφορες ασθένειες και διαταραχές οι οποίες γίνονται όλο και πιο συχνές μεταξύ των ανθρώπων.

Γιατί υποστηρίζεται ότι η κατανάλωση του αγελαδινού γάλακτος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία μας;

Όπως συμβαίνει και με τις άλλες τροφές, έτσι και οι απόψεις σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους που κρύβει το αγελαδινό γάλα, διίστανται. Πολλοί το θεωρούν υπερβολή μια τροφή που είναι τόσο δημοφιλής και καταναλώνεται τόσο συχνά να είναι επιβλαβής για την υγεία, ειδικά εφόσον αποτελεί μέρος της διατροφής των περισσότερων ανθρώπων εδώ και τόσα πολλά χρόνια. Ωστόσο, υπάρχει μια πολύ καλή εξήγηση για όλα αυτά την οποία θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους όλοι οι καταναλωτές.

Σύμφωνα με αυτές τις μελέτες, γύρω στο 1800 μια αγελάδα παρήγαγε περίπου 2 λίτρα γάλα την ημέρα. Ωστόσο, όλα άρχισαν να αλλάζουν κατά το 1960 όταν ξεκίνησαν να χρησιμοποιούνται τεχνητές διαδικασίες τροποποίησης στην αναπαραγωγή των βοοειδών. Τα βοοειδή άρχισαν να παράγουν 2 με 9 λίτρα γάλα την ημέρα.

Η ποσότητα του γάλακτος που παραγόταν συνέχισε να αυξάνεται με την πάροδο των χρόνων και στις μέρες μας χρησιμοποιούνται διάφορες πρακτικές τεχνητής αναπαραγωγής οι οποίες περιλαμβάνουν τη χρήση αντιβιοτικών, επιλογή γενετικής εκτροφής, αλλαγές στην τροφή και τη χρήση αυξητικών ορμονών. Όλα αυτά αύξησαν την παραγωγή κρέατος και γάλακτος σε υπέρογκες ποσότητες.

Η βιομηχανία προσπάθησε να το κρατήσει μυστικό αλλά έρευνες αποκάλυψαν ότι όλες αυτές οι τεχνικές και οι μεταβολές έχουν αρνητική επίδραση στην υγεία των καταναλωτών…Γ.Δ .Με υγεία..

Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *