Κουλουράκια τραγανά λεμονιού με ελαιόλαδο!!!!…


Κουλουράκια τραγανά λεμονιού με ελαιόλαδο!!!!

Η συνταγή δεν είναι δική μου είναι της κυρίας Βαγγελιώς Κασσαπάκη ,από το γαστρονομικό περίπλου!!!!Κυρία Κασσαπάκη υπέροχη η συνταγή σας μόνο για σήμερα έκανα τρείς δόσεις,δε μπορείς να σταματήσεις στο ένα !!!
Έκανα τις δικές μου μικρές αλχημείες γιατί μου αρέσει το λεμόνι και έβαλα παραπάνω ξύσμα και λεμοντζέλο!!
Υλικά
1,5 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
½ φλυτζάνι τσαγιού χυμό λεμονιού
Ξύσμα δύο μεγάλων λεμονιών
¼ φλυτζανιού ρακή ή κονιάκ ή άλλο δυνατό αλκοολούχο ποτό,εγώ έβαλα λεμοντζέλο.
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
Περίπου 4,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Περίπου ένα φλυτζάνι του τσαγιού σουσάμι για το τύλιγμα μια κουταλιά ζάχαρη και λίγο νερό,ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει η ζάχαρη παντού για να κολλήσει το σουσάμι στα κουλουράκια!!
Σε μια μικρή λεκάνη μετράμε 4 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ. Βάζουμε στην άκρη μισό φλυτζάνι του τσαγιού ακόμη αλεύρι. Σε λεκάνη ανάμειξης αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη , το ξύσμα και το ποτό ώστε να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού μέσα στον οποίο διαλύουμε τη σόδα (πάνω από τη λεκάνη ανάμειξης γιατί φουσκώνει). Προσθέτουμε ανακατεύοντας το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και όσο από το υπόλοιπο αλεύρι χρειαστεί (συνήθως το παίρνει τη μισή κούπα, όχι παραπάνω).
Η ζύμη πρέπει να γίνει μαλακή. Μπορεί ακόμη και να κολλά ελαφρά στα δάκτυλά μας. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για κανένα μισάωρο. Αν η ζύμη εξακολουθεί να κολλάει προσθέτουμε ακόμη μια κουταλιά αλεύρι. Ανάβουμε το φούρνο στους 150 με 160 βαθμούς.Πλάθουμε μικρά κορδόνια, τα κυλάμε σε σουσάμι και τα αραδιάζουμε στο ταψί!!Τα ψήνουμε περίπου 45 λεπτά . Πρέπει να έχουν ένα γλυκό καστανό χρώμα. Τα φυλάσσουμε αφού κρυώσουν σε κουτί μεταλλικό ή τάπερ που κλείνουν αεροστεγώς για να μη πάρουν υγρασία και να παραμείνουν τραγανά!!!

Κουλουράκια τραγανά λεμονιού με ελαιόλαδο!!!!... 1
Κουλουράκια τραγανά λεμονιού με ελαιόλαδο!!!!... 2
Κουλουράκια τραγανά λεμονιού με ελαιόλαδο!!!!... 3
Κουλουράκια τραγανά λεμονιού με ελαιόλαδο!!!!... 4
Κουλουράκια τραγανά λεμονιού με ελαιόλαδο!!!!... 5


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *