ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΤΑ…


🍊🍊🍊ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΤΑ 🍊🍊🍊

Αγαπημένο μου γλυκό όχι μόνο του χειμώνα που υπάρχουν άφθονα πορτοκάλια αλλά και όλου του χρόνου!!!Μία συνταγή χωρίς φύλλο κρούστας όπως όλοι γνωρίζουμε ότι φτιάχνετε η πορτοκαλόπιττα!!!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΣ :
Υλικά για το παντεσπάνι:

Πέντε μεγάλα αυγά
Ένα ποτήρι του νερού και δύο κουταλιές σούπας ζάχαρη
Δύο πορτοκάλια και δύο μανταρίνια με την φλούδα τους , βρασμένα σε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό μέχρι να μαλακώσουν,περίπου 3/4 με μία ώρα και πολτοποιημένα στο μούλτι(αφαιρούμε τις λευκές ίνες και τα κουκούτσια). Τα μανταρίνια τα βγάζουμε από την κατσαρόλα λίγο νωρίτερα!!
Δύο κουταλάκια του γλυκού γεμάτα μπέικιν πάουντερ
11 κουταλιες της σούπας σιμιγδάλι ψιλό

Σιρόπι:

Δύο ποτήρια του νερού ζάχαρη
Δύο ποτήρια νερό
Φλούδες από ένα πορτοκάλι

Βράζουμε το σιρόπι για περίπου οκτώ λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει 🍊🍊
🍊🍊🍊🍊🍊🍊🍑🍑🍊🍊🍊🍊🍊🍊🍊🍊🍊🍊🍊
Πώς φτιάχνουμε τις φέτες πορτοκαλιού που θα διακοσμήσουμε το γλυκάκι μας! (αν θέλουμε)!!
Κόβουμε λεπτές φετούλες – ροδέλες πορτοκαλιού τις βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα με ενάμισυ φλιτζάνι του τσαγιού νερό και ενάμισυ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι, περίπου 10 με 11 λεπτά!!!!

Πως φτιάχνουμε την πορτοκαλόπιττα!!!

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν πολύ!!!Περίπου δεκαπέντε λεπτά!!
Προσθέτουμε σιγά σιγά και κουταλιά κουταλιά
τον πολτό πορτοκαλιού ,
το σιμιγδάλι ανακατεμένο με το
μπέικιν πάουντερ
και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά !!!
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί 32,34 έως 36 εκατοστά, το ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 160 βαθμούς για 3/4 με μία ώρα περίπου !!!Εμένα μου έκανε 55 λεπτά μέχρι να ψηθεί!!!Εξαρτάται από το φούρνο!!!!
Όταν ψηθεί περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι!!!Αφήνουμε να κρυώσει και το γευόμαστε!!🍊🍊🍊

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΤΑ... 1
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΤΑ... 2
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΤΑ... 3
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΤΑ... 4
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΤΑ... 5


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published.