Ριζότο με μανιτάρια…


?Ριζότο με μανιτάρια ?
Υλικά
– 300γρ. ρύζι καρολίνα
– 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 1φλ. λευκό κρασί
– βούτυρο
– 500γρ. ζωμό κότας
– ελαιόλαδο
– 100γρ. σταφίδες ξανθές
– 100γρ. ξύδι βαλσάμικο
– αλάτι
– πιπέρι
– 500γρ. μανιτάρια φρέσκα
– 50γρ. μανιτάρια ξερά πορτσίνι
– 100γρ. τυρί μασκαρπόνε
– 100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και σοτάρουμε σε πολύ δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο. Όταν πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τα ξερά μανιτάρια σε σκόνη με ένα κομμάτι βούτυρο και αποσύρουμε από τη φωτιά. Βράζουμε τις σταφίδες με το ξύδι. Ξεκινάμε το ριζότο, βάζοντας τον ζωμό ζεστό σε σημείο βρασμού. Σε πλατιά κατσαρόλα ή τηγάνι βάζουμε 4κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αλατίζουμε ελαφρά. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί τελείως, προσθέτουμε κουταλιά – κουταλιά το ζωμό, περιμένοντας να εξατμιστεί ο προηγούμενος για να βάλουμε τον επόμενο. Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, δηλαδή στα 14-15 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια, το μασκαρπόνε, την παρμεζάνα, 100γρ. βούτυρο, ελάχιστο αλάτι και αρκετό πιπέρι, καθώς και τις σταφίδες. Σκεπάζουμε χωρίς να ανακατέψουμε και περιμένουμε μισό λεπτό. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!

Ριζότο με μανιτάρια... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published.