Γιουβέτσι ανατολίτικο…


?Γιουβέτσι ανατολίτικο ?
Υλικά
– 1 αρνίσιο μπούτι (1 1/2 κιλό περίπου) κομμένο σε μικρές μερίδες
– 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
– 1/2 κιλό κριθαράκι χοντρό
– 1φλ. ελαιόλαδο
– 1κ.σ. πελτέ ντομάτας
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
– αλάτι
– πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε τις μερίδες του κρέατος σε ένα μεγάλο πήλινο σκεύος, τις αλατοπιπερώνουμε, ψιλοκόβουμε επάνω τους τις 2 σκελίδες σκόρδου και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Βάζουμε το σκεύος στον φούρνο και ψήνουμε τις μερίδες του αρνιού. Όταν περάσει μισή ώρα, διαλύουμε μέσα σε ένα μπολ τον πελτέ με ένα ποτήρι νερό και προσθέτουμε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο σκεύος. Περιχύνουμε το κρέας με την φρέσκια χοντροκομμένη ντομάτα. Ψήνουμε για ακόμα μισή ώρα το φαγητό στον φούρνο. Βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο, συμπληρώνουμε δύο ποτήρια νερό, γυρίζουμε το κρέας ανάποδα και αδειάζουμε μέσα το κριθαράκι, αλατοπιπερώνουμε ανακατεύοντάς το καλά μαζί με τους ζωμούς του σκεύους. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για τουλάχιστον μισή ώρα ακόμα, μέχρι το κριθαράκι να φουσκώσει και να ψηθεί καλά και το κρέας να γίνει τρυφερό. Ενδιαμέσως, ανακατεύουμε το κριθαράκι και, αν χρειαστεί, προσθέσουμε λίγο νερό. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό. Καλή επιτυχία!

Γιουβέτσι ανατολίτικο... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *