Φακές Σούπα Tip : Αφήνουμε τις φακές να πάρουν μία βράση στην αρχή για να βγουν …


Φακές Σούπα ?Tip : Αφήνουμε τις φακές να πάρουν μία βράση στην αρχή για να βγουν πιο ελαφριές!
ΥΛΙΚΑ❣️
500 γρ. φακές

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 καρότα, ψιλοκομμένα

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

300 γρ. ντομάτα κονκασέ ή τριμμένη

1 κ.γ. ρίγανη, ξερή

2 φύλλα δάφνης

1.5 lt ζωμό λαχανικών

Ξύδι

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα:

Τυρί φέτα

Ψωμί

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ❣️
1?
Ξεπλένουμε τις φακές σε ένα σουρωτήρι με κρύο νερό.

2?
Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το καρότο και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
3?
Ύστερα, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
4?
Έπειτα, ρίχνουμε τις φακές, τα φύλλα δάφνης, το σκόρδο, τη ρίγανη, την τριμμένη ντομάτα, το ζωμό λαχανικών, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 25-30 λεπτά. Τα τελευταία 5 λεπτά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο για να χυλώσει, το ξύδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
5?
Τέλος, σερβίρουμε τις φακές ζεστές με φέτα και ψωμί!

Παραδοσιακά Και Ελληνικά ???

Φακές Σούπα Tip : Αφήνουμε τις φακές να πάρουν μία βράση στην αρχή για να βγουν ... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *