Είχαν γενέθλια οι δυδιμουλες μου έτσι όπως κάθε χρόνο με πολύ αγάπη και χαρά του…


🎂🎊🎊🎉🎂🎉🎂🎂🎉🎂🎉🎂🎂🎉🎂🎉🎂🎂🎉🎂🎉🎂🎉🎂🎉🎂🎉🎂🎉🎂🎂Είχαν γενέθλια οι δυδιμουλες μου έτσι όπως κάθε χρόνο με πολύ αγάπη και χαρά τους έφτιαξα μια τούρτα .με φραουλενια γεύση λιλά παους θα έλεγα!!!!❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍫🍫🍫🍫🍫🍫🍫🍫🍫🍫🍫🍫🍫🍫🍫
Επικάλυψη γκαναζ σοκολάτας και μικρά στρουμπουλα γουρουνάκια τα οποία έφτιαξα με ζαχαρόπαστα με άρωμα φράουλας και μπήκαν κατευθείαν στον σοκολατολασπολουτρο τους!!!
Λόγο έλλειψης χρόνου τους έφτιαξα μια αλλά μεγάλη και μπαμπατσικη η οποία έφτασε για 20 άτομα και…
Πάνε και τα γουρούνια πάει και η τούρτα…😂
Εύχομαι να είναι κοντά ευτυχισμένα και γεμάτα υγεία όλα τα παιδιά του κόσμου!!

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
5 αυγα
125 γρ.ζάχαρη
125 γρ.αλεύρι
2 κ.γ μπέικιν
2 βανίλιες
30 γρ.κακάο
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να φουσκώσουν και να πήξουν.Χαμηλώνω την ταχύτητα στο ελάχιστο και ρίχνω το αλεύρι που το κοσκίνισα πριν με το μπέικιν και το κακαο.Αδειάζω το μιγμα σε ταψάκι 24 εκ. και ψήνω στους 170 για 20 λεπτά περίπου Το αφήνω να κρυωσει καλα και το χωριζω σε 3 δίσκους.Η το αφήνω να κρυώσει σκεπασμένο με μια πετσέτα και μόλις κρυώσει το τυλίγω με μεμβράνη καλά γύρω γύρω και το κόβω την επόμενη!!

Για το σιρόπι
2 κούπες ζαχαρη
2 κουπες νερο
1 βανιλια
χυμο σχεδόν μισό λεμονιου
3/4 σιρόπι φράουλας(το αγοράζω από σούπερ μάρκετ μπουκάλι γυάλινο μεγάλο το οποίο είναι σιρόπι φράουλας )
Αφήνω να πάρει βράση μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και στο τέλος ρίχνω το λεμονι και την φράουλα σιροπι και ανακατεύω καλά!
Αφήνω να κρυώσει!

Για την γέμιση
2 μορφατ φυτική σαντυγη
Μισό ζαχαρουχο
1 φακελακι ζελε σκονη φραουλα
2 κ.σ μαρμελάδα φράουλα (Προαιρετικα)
1 ρακοποτηρο σιρόπι φράουλας και λίγες σταγόνες ζαχαροπλαστικής αν θέλουμε να είναι πιο φούξια η κρέμα αλλιώς αφήνω το απαλό ροζ που είναι εξαρχής!!

Φτιαχνω το ζελε με τη μιση ποσοτητα νερου Δηλαδή στον έναν φάκελο ζελέ κανονικα χρειαζεται 200ζεστο 200κρυο εμείς όμως βάζουμε την μισή ποσότητα 100ζεστο 100κρυο Το βαζω ψυγειο και μόλις δω μετά από δέκα λεπτά περίπου ότι αρχίζει και πήζει λίγο το βγάζω (δηλαδή να βάζω το δάχτυλο και να βλέπω πως έχει αρχίσει πήζει,όχι να είναι σφιχτό όμως νερουλό αλλά στο δάχτυλο να μένει η μεμβράνη όταν το αφαιρώ) Χτυπάω τις μορφατ 5 λεπτά να φουσκώσουν σαντιγι και προσθετω χτυπωντας το μισοπηγμενο ζελε,και το ζαχαρουχο, προσθεσα 4 σταγονες χρωμα κοκκινο

Γκαναζ
200 γρ.κουβερτούρα
200 γρ.κρεμα γαλακτος
1 κ.σ μέλι
Φέρνω την κρέμα σε σημείο βρασμου και αφαιρώ από το μάτι μετά την ριχνω τη σοκολάτα ανακατεύω καλά και τέλος το μέλι.Αφήνω να κρυώσει.
Και περιχυνω την τούρτα!

Λίγο μαρμελάδα για τα παντεσπανια ανάμεσα

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

Από την κρέμα (γέμιση) κρατάω μια κούπα (κρέμας) για το τέλος στο ψυγείο αφού ξεφορμαρω να καλύψω τα γύρω γύρω της τούρτας εκτός και αν βάλω τριμμένο μπισκότο ,καρύδα,η τρούφα τότε δεν χρειάζεται!!
Μετά το σιρόπι εγώ για ευκολία το ρίχνω σε ένα ρηχό η βαθύ ταψί ότι έχουμε αρκεί να είναι μεγάλο για να βουτάω τα παντεσπάνια μέσα διαφορετικά με μια κουτάλα σούπας τα σιροπιαζω η αλλιώς πινέλο σιλικόνης οτι μας βολεύει !
Κόβω το παντεσπάνι σε 3 δισκους.Σε πιατέλα βάζω το στεφάνι από το αποσπώμενο τσέρκι και βάζω μέσα εναν δίσκο παντεσπανι,σιροπιαζω καλά το παντεσπάνι , πασαλειβω με ένα πινέλο λιγο μαρμελάδα γύρω γύρω στο παντεσπάνι και μετά βάζω κρεμα φραουλα,ξανα παντεσπανι σιροπι, μαρμελάδα,κρεμα τέλος βάζω το τελευταιο παντεσπανι σιροπιαζω και από πάνω ην υπόλοιπη κρέμα!Βάζω την τουρτα στο ψυγειο να παγώσει καλα 3-4 ώρες τουλάχιστον η από βραχύς θα ήταν ακόμη καλύτερα (εγώ έτσι κανω την επόμενη μέρα έχω μόνο διακοσμηση).Όταν παγώσει την ξεφορμάρω!
Περνώ ένα μαχαίρι και χαράζω περιμετρικά το τσερκι να ξεκολλήσει η τούρτα !Μετά αφαιρώ το στεφάνι και αν έχω κρατήσει κρέμα στην κούπα όπως γράφω πιο πάνω καλύπτω τα γύρω γύρω της τούρτας ομοιόμορφα αλλιώς με ότι άλλο θέλω (μπισκότα τριμμενα,καρύδα,σοκολάτα κλπ)
Φτιάχνω την γκαναζ και μόλις κρυώσει περιχυνω την τούρτα .Με μια σπάτουλα ισιωνω και στολίζω με ότι μου αρέσει!
Ξανά ψυγείο μέχρι να κοπεί η τουρτα μας!!!

Είχαν γενέθλια οι δυδιμουλες μου έτσι όπως κάθε χρόνο με πολύ αγάπη και χαρά του... 1
Είχαν γενέθλια οι δυδιμουλες μου έτσι όπως κάθε χρόνο με πολύ αγάπη και χαρά του... 2
Είχαν γενέθλια οι δυδιμουλες μου έτσι όπως κάθε χρόνο με πολύ αγάπη και χαρά του... 3
Είχαν γενέθλια οι δυδιμουλες μου έτσι όπως κάθε χρόνο με πολύ αγάπη και χαρά του... 4
Είχαν γενέθλια οι δυδιμουλες μου έτσι όπως κάθε χρόνο με πολύ αγάπη και χαρά του... 5


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *