ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ…


-1
-1 points

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
(με λιαστές ντομάτες & πιπεριά )
Υλικά:
500 γρ. μανιτάρια porto bello (1 συσκευασία 7 μανιταριών)
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% (1 κεσεδάκι)
60 γρ. φέτα σε τρίμματα ( 4 κουτ. σ.)
1 αυγο
15 γρ. νιφάδες βρόμης ( 1 κουτ. σ.)
50 γρ. κομμένα μαζί, λιαστές ντομάτες, και πιπεριά πράσινη αρωματική γλυκιά,
κέρατο ( ¼ φλυτζ.)
15 γρ. ελαιόλαδο ( 1κουτ. σ.) + για το ταψί
110 γρ. μοτσαρελλα τριμμένη
1 πρεζα θυμάρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Κόβω τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, αφαιρώ τα χτένια με κουτάλι, τα τρυπώ σε 2-3σημεια με οδοντογλυφίδα, τα βάζω σε αντικολιτικο τηγάνι, να στεγνώσουν και από τις δυο πλευρές.
Μόλις ροδίσουν από κάτω, τα βγάζω με σπάτουλα, τα βάζω σε αντικολητικο ταψάκι, με το κούφιο μέρος επάνω. Αν δεν έχω ταψί, στρώνω λαδόκολλα κανονικά.
Σε Μπασίνα, αναμειγνύω με μίξερ χειρός, το γιαούρτι, το αυγό, την φέτα, την βρόμη, το μείγμα πιπεριάς & ντομάτας, λεπτά κομμένα, το ελαιόλαδο, και με κουτάλι, μοιράζω το μείγμα επάνω στα μανιτάρια. Τέλος ψήνω στο φούρνο 35’ στην χαμηλή σχάρα.
15’ πριν ολοκληρώσω το ψήσιμο, βγάζω τα μανιτάρια έξω, τα πασπαλίζω με την μοτσαρελα, μοιράζοντας την ισάξια σε κάθε μανιτάρι, και τα ξανά βάζω στον φούρνο, για τα υπόλοιπα 15’ να ροδίσουν.
Αυτό το κάνω γιατί αν βάλω την μοτσαρελα από την αρχή θα καεί.
Ξεφουρνίζω, και βάζω τα μανιτάρια με σπάτουλα πάνω σε σχάρα, όπως είναι στην φωτο, ώστε να κρυώσουν, χωρίς να «ιδρώσουν» από κάτω, (όπως κάνουμε στο ψωμί).
Τέλος πασπαλίζω με το θυμάρι.

Matula Giasirani-Μπαχάρι και κανέλα.

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ... 2
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ... 3


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

-1
-1 points

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *