ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ
Μεζές φανταστικός κι εύκολος, θα λέγαμε ένα σαγανάκι σε πιο εμπλουτισμένη μορφή! Πάρα πολύ νόστιμο συνοδευτικό για την μπύρα
ή συμπληρωματικό σε πιάτο με κρεατικά!
Τα υλικά μας για 2 άτομα:
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 φλιτζάνι κίτρινο τυρί τριμμένο
250 γρ. φέτα τριμμένη
1 πράσινη πιπεριά κέρατο κομμένη σε φετούλες
λίγο αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση:
Σε πυρίμαχο σκεύος-σαγανάκι βάζουμε το 1/3 τριμμένου τυριού και σκορπάμε τα μισά ντοματίνια και τις μισές πιπεριές. Έπειτα σκορπάμε τη φέτα κι επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
Στο τέλος αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και πασπαλίζουμε 1 τσιμπιά ρίγανη.
Σκεπάζουμε το σκεύος με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 10 λεπτά κι έπειτα ξεσπεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμη 5 λεπτά μέχρι να σιγουρευτούμε ότι έχουν λιώσει τα τυριά κι έχουν ψηθεί τα λαχανικά.
Σερβίρουμε το μπουγιουρντί ζεστό και καταναλώνουμε αυθημερόν.
0 Σχόλια