ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ…


ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

Το κριθαράκι είναι ένα ζυμαρικό που χρησιμοποιείται πολύ στην ελληνική κουζίνα και συνήθως μπαίνει σε ένα μεγαλειώδες γιουβέτσι.
Κρατήστε αυτή τη συνταγή για τη νηστεία!

ΥΛΙΚΑ
1 κούπα μέτριο κριθαράκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνης
1/2 κούπα ντοματίνια
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
1 ντομάτα κονκασέ
2 ποτήρια νερό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
Αχνίζετε σε λίγο νερό το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και τα ντοματίνια.
Ρίχνετε το κριθαράκι, την ντομάτα κονκασέ, το νερό, τα μυρωδικά και στο τέλος το ταχίνι, αραιωμένο σε λίγο χλιαρό νερό.
Μόλις πάρει βράση, βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά με αλουμινόχαρτο σκεπασμένο.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *