Πίτα με τυράκι φέτα και γάλα !!!
Για το φύλλο
ενάμιση νεροπότηρο νερό
2 κουταλιές λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικν παουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτο αλάτι
αλεύρι όσο μας πάρει
Σε λεκάνη ρίχνω το νερό χλιαρό το λάδι το μπέικν το αλάτι ανακατεύω καλά προσθέτω το αλεύρι ζυμώνω μέχρι που η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστεί για το αλειμα τον φύλλων θα χρειαστούμε 1 πλάκα σκληρό Βιτάμ .
Χωρίζω την ζύμη σε 2 ζυμαράκια ανοίγω με τον πλάστη όσο πάει αλείφω με το Βιτάμ διπλώνω αλείφω μέχρι που το κάνω φάκελο το ίδιο κάνω και με το άλλο φύλο τα βάζω στο ψυγείο 1 ώρα όταν περάσει η ώρα
Πέρνω το ένα φύλλο ανοίγω με το χέρι το βάζω σε λαδωμένο ταψί ετοιμάζω την γέμιση την φέτα 400 γρμ 2 φλυτζάνια του καφέ γάλα βάζω και το άλλο φύλο από πάνω αλείφω με καλαμποκελαιο χαραζω και ψήνω στους 200 βαθμούς για μισή ώρα στον αέρα.
Ευαγγελία Μιχου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
0 Σχόλια